ΓΕΥΣΗ

Γαριδομακαρονάδα… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε: Ένα πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες καθαρισμένες με το κεφάλι τους, ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι πιπέρι τριμμένη φρέσκη ντομάτα η έτοιμη τριμμένη, δεν έχει και μεγάλη διαφορά κι είναι πιο εύκολη, δυο φύλλα δάφνης, λίγη πάπρικα, λάδι και λίγο ψιλοκομμένο μαιδανό.

Εγώ σε όλα μου πλέον τα φαγητά προσθέτω κι ένα κύβο λαχανικών ζελέ και τα «φτιάχνει» ανώδυνα και γευστικά.

caffeine adv2020b

Πάμε τώρα να την φτιάξουμε…

Σ’  ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι, την πάπρικα και τα σοτάρουμε λίγο, μετά ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, την δάφνη και το κύβο εφόσον βάζετε κι αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για δέκα λεπτά ένα τέταρτο.

neratzoulis neo

Όση ώρα βράζει η σάλτσα, σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε λίγο νερό να βράσει και όταν βράσει ρίχνουμε τις γαρίδες όπως είναι από την κατάψυξη να πάρουν μια δυο βράσεις.

Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο ζουμάκι μήπως και χρειαστεί μετά στον φούρνο που θα τις βάλουμε για να ψηθούν.

Στη συνέχεια βάζετε νερό για να βράσετε τα μακαρόνια σας, ότι αρέσει σε σας, βάζετε και το ζουμάκι αυτό που κρατήσαμε για να πάρουν τα ζυμαρικά την γεύση από τις γαρίδες, θα τα σουρώσετε
όταν είναι έτοιμα, θα τα βάλετε σ ένα βαθύ σκεύος θα τα ανακατέψετε πολύ καλά με την σάλτσα και τις γαρίδες και έτοιμο για σερβίρισμα.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο ψιλοκομμένο μαιδανό!!!!

Σημείωση:
Αν το θέλετε λίγο πιο εμπλουτισμένο και πικάντικο, κόβετε λίγες πολύχρωμες πιπεριές και ρίχνετε μισό ποτήρι του κρασιού ούζο μέσα στην σάλτσα που θα φτιάξετε!!!!

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button