Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΓΕΥΣΕΙΣ

Κοκκινιστό κοτόπουλο κατσαρόλας με μακαρόνια

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Παραδοσιακό κοκκινιστό κοτόπουλο κατσαρόλας με μακαρόνια.

  • προετοιμασία10 λεπτά
  • μαγείρεμα1 ώρα & 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

NOVA

Για το κοτόπουλο με μακαρόνια

  • 1 κοτόπουλο 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κλων. δεντρολίβανο 
  • 1 κλων. θυμάρι 
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 καρότο
  • 1 κλων. σέλερι
  • 2/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 συσκ. ντοματάκια 
  • Τυρί 
  • 1 συσκ. μακαρόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 

Προετοιμασία

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ
  • Αφήνουμε πρώτα το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το ταμπονάρουμε καλά να στεγνώσει με απορροφητικό χαρτί.
  • Το βάζουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε να πουδραριστεί καλά.

Στην κατσαρόλα

  • Σε μία φαρδιά και ρηχή (πλασοτέ) κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά θωρακίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
  • Θέλουμε να κάνει ωραία κρούστα ρόδινη πρώτα από την πλευρά της πέτσας και έπειτα από την άλλη.
  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο και σέλερι και κάνουμε χώρο στο κέντρο της κατσαρόλας.
  • Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να σοταριστούν ανακατεύοντας τα και να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να μειωθεί ο όγκος των υγρών κατά τα 2/3.
  • Τότε προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και 1 ποτήρι νερό.
  • Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει, αν η κότα είναι αλανιάρα ή για περίπου 1 ώρα αν είναι κοτόπουλο εκτροφείου.
  • Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε θυμάρι, δεντρολίβανο και δαφνόφυλλο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  • Αφήνουμε τα τελευταία 10 λεπτά τα μυρωδικά να αρωματίσουν τη σάλτσα.
  • Αφού βράσει το πουλερικό με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα του κοτόπουλου, προσθέτοντας 2 ποτήρια βραστό νερό.
  • Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά την μακαρονάδα μέσα στη σάλτσα της κότας.
  • Θέλουμε σιγανή φωτιά αφενός γιατί τα υγρά είναι λίγα κι αφετέρου για να μην εξατμίζεται η σάλτσα αλλά να την ρουφήξουν όλη τα μακαρόνια.
  • Ανακατεύουμε συχνά τα μακαρόνια.
  • Σβήνουμε το φαγητό όταν πια τα μακαρόνια έχουν σχεδόν απορροφήσει την περισσότερη σάλτσα και αυτή η λίγη σαλτσούλα που έχει μείνει είναι πυκνή και δεμένη.
  • Σερβίρουμε αμέσως με ένα κομμάτι κοτόπουλο κοκκινιστό και μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
argiro.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button