ΓΕΥΣΗ

Μπαστουνάκια με παρμεζάνα και ρετσίνα

Τελευταία ενημέρωση:

Πολύ εύκολα στην παρασκευή τους, με λίγα υλικά και γρήγορο ψήσιμο, τα μπαστουνάκια με παρμεζάνα και ρετσίνα που θα φτιάξουμε σήμερα είναι  για κάθε περίσταση.

Ας δούμε τι θα χρειαστούμε: ένα κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αν έχετε κανονικό θα βάλετε ένα φακελάκι μπέκιν, ένα μπουκαλάκι ρετσίνα, ένα ποτήρι ηλιέλαιο, ένα γεμάτο κουταλάκι αλάτι, μισό ζάχαρη και 150γρ παρμεζάνα τριμμένη, έχει και φακελάκια.

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε όλα τα υλικά και κάνουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας, τελευταία βάζουμε την παρμεζάνα.

Την ζυμώνουμε καλά και την αφήνουμε δέκα λεπτά  να ξεκουραστεί.

Έχουμε ανάψει τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω στον αέρα και αφού πλάσουμε τα μπαστουνάκια, τα βάζουμε σ ένα ταψάκι για να ψηθούν, περίπου είκοσι λεπτά κι είναι έτοιμα!!!

Θυμίζουν τα μπατόν σαλέ, είναι πολύ εύγευστα…με κρασί, με μπύρα, με ρακάκι, είναι ότι πρέπει!!

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι ολικής άλεσης μόνο που θα βάλετε μπέκιν, επισης μέσα αντί για παρμεζάνα μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε απο ελιές, καρότο τριμμένο και ότι άλλο η σπόρους, σουσάμι, λιναρόσπορο, ηλιόσπορο η και παραρουνόσπορο.

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close