ΓΕΥΣΗ

Τυρόπιτα με φύλλο







Σήμερα θα φτιάξουμε κάτι απλό, νόστιμο και χορταστικό, μια κλασσική τυρόπιττα με φύλλο, έχουμε κάνει πολλές… γυμνές, ας κάνουμε και μια ντυμένη. Θα χρειαστούμε ένα πακέτο φύλο για πίτα, τυρί φέτα, δυο αυγά, δυο κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό, η από την συσκευασία του ενός κιλού, το μισό, λίγο σιμιγδάλι, ψιλό χοντρό, ότι έχετε και λίγο λάδι.

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και άλλα τυριά μέσα, εγώ ας πούμε, αν την θέλω «ιδιαίτερη», βάζω και λίγο ροκφόρ, αν την θέλω «ήπια», βάζω τριμμένο κίτρινο, μαλακό τυρί.

Μέσα σ ένα μπολ μεγάλο, αδειάζω όλα τα υλικά, εκτός από το σιμιγδάλι, αφού έχω θρυμματίσει την φέτα με τα χέρια, συνήθως φορώ χειρουργικά γάντια και όλα γίνονται πιο εύκολα, κάντε το κι εσείς, τα ανακατεύω καλά καλά, αφού λοιπόν γίνουν όλα ένα σώμα, ρίχνουμε λίγο χοντροκομμένο πιπέρι, το σιμιγδάλι και ξαναανακατεύουμε.

Αμέσως μετά, παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε λίγο και στρώνουμε επάνω το ένα χοντρό φύλλο, αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ μέσα, στρώνουμε από πάνω το άλλο φύλλο, το λαδώνουμε, στρίβουμε τις άκρες για να την σκεπάσουμε καλά την τυρόπιτα μας, την χαράσσουμε με το μαχαίρι μόνο σε μια κατεύθυνση, ρίχνουμε από πάνω και λίγο σουσάμι η παπαρουνόσπορο, αν σας αρέσει και την βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μια ώρα τουλάχιστον.

Ορίστε… ωραιότατο και υγιεινό γεύμα, θα το συνοδεύσετε με μια ωραία πράσινη σαλάτα.

Το πράσινο γενικά, δεν πρέπει να λείπει απ την ζωή μας, είτε για να το βλέπουμε, είτε να το αναπνέουμε η και να το γευόμαστε…

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close