ΓΕΥΣΗ

Λαβράκι σκεπαστό με ντομάτα και πατάτες στη γάστρα…

Υπέροχο φαγητό με λαβράκι, με πλούσια γεύση και υγεία είναι αυτό που θα φτιάξουμε σήμερα, γίνεται πολύ εύκολα, γρήγορα και ξεκούραστα.

Αρχικά θέλουμε το ψάρι μας, καθαρισμένο και αλατισμένο να μας περιμένει, μετα θέλουμε πατάτες, ντομάτες, επίσης αλατοπίπερο, θυμάρι και λάδι.

caffeine adv2020b

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στρογγυλές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο σκεύος που θα τα ψήσουμε, με την σειρά, η μια να πατάει ελαφρώς πάνω στην άλλη, γιατί είπαμε να τρώμε αλλά και πως να το τρώμε, η αισθητική μας δίνει και ποιότητα ζωής.

Εμένα το σκεύος μου είναι κεραμικό με καπάκι, εσείς αν δεν έχετε σκεπαστό σκεύος, μπορείτε να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο.

neratzoulis neo

Κόβουμε δυο ντομάτες μικρά κομματάκια, τις ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες και πασπαλίζουμε με λίγο ξερό θυμάρι, μετα βάζουμε από πάνω τα λαβράκια μας, αλατοπιπερωμένα και πασπαλισμένα κι αυτά με ξερό θυμάρι, κόβουμε άλλη μια ντομάτα σε λεπτές στρογγυλές φέτες και σκεπάζουμε το ψάρι, ρίχνουμε πολύ λίγο νεράκι, λάδι και τα βάζουμε σκεπασμένα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μια ώρα περίπου σκεπασμένα είπαμε.

Όταν περάσει η ώρα, βγάζετε το καπάκι και αφήνετε να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό και είναι έτοιμο.

Σερβίρεται με φρέσκο ψωμάκι και μια πλούσια πράσινη σαλάτα…

souladaki books

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button