Citron
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Τhe Times: Η Ρωσία προετοιμάζει επίθεση στη Μολδαβία

GMG

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Σύμφωνα με άρθρο των The Times, η Μόσχα έχει συντάξει ένα περίπλοκο σχέδιο εισβολής στην Μολδαβία, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε επανάληψη ενός σεναρίου «Ντονμπάς» στην περιοχή.

Υπάρχει ένας «αριθμός ενδείξεων» για ρωσική επίθεση στο εγγύς μέλλον στη Μολδαβία, που διαθέτει μόλις 3.250 στρατιώτες στις Ενοπλες Δυνάμεις της, αναφέρουν πηγές των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

«Πιστεύουμε ότι το Κρεμλίνο έχει ήδη λάβει την απόφαση να επιτεθεί στη Μολδαβία. Η μοίρα της Μολδαβίας είναι πολύ κρίσιμη. Εάν οι Ρώσοι αρχίσουν να παίρνουν τον έλεγχο, θα είμαστε, στρατιωτικά, ευκολότερος στόχος και η απειλή για την Ουκρανία θα είναι υπαρξιακή», είπε πηγή, όπως μεταδίδουν οι The Times.

Ήδη παρατηρείται συγκεκριμένη δραστηριότητα στο αεροδρόμιο του Τιρασπόλ, πρωτεύουσας της αποσχισθείσας από την πρώην σοβιετική δημοκρατία Υπερδνειστερίας. Οι Ρώσοι ίσως επιχειρήσουν να μεταφέρουν στρατιώτες με αεροσκάφη Il76 και ελικόπτερα που θα απογειωθούν από την κατεχόμενη Κριμαία, ενώ παράλληλα θα «στηθούν» διαδηλώσεις και ταραχές στο Κισινάου, πρωτεύουσα της Μολδαβίας.

Mechanical Solutions

Ταυτόχρονα, το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι πληροφορίες δεν συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις των δυτικών μυστικών υπηρεσιών που υποδηλώνουν ότι η Ρωσία δεν έχει επαρκείς δυνατότητες να ολοκληρώσει με ασφάλεια αυτή τη διαδρομή χωρίς να διακινδυνεύσει τα αεροπλάνα της να καταρριφθούν από την ουκρανική αεράμυνα στην περιοχή της Οδησσού. Επίσης, για να μεταφέρει πυρομαχικά και στρατεύματα, η Ρωσία θα χρειαστεί να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο από την προσωρινά κατεχόμενη Χερσώνα μέσω τμήματος των περιοχών του Μικολάιβ και της Οδησσού, αντιμετωπίζοντας σκληρή αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρωσία μπορεί να επιχειρήσει να εισβάλει στη Μολδαβία κοντά στην ημερομηνία της 9ης Μαΐου -επέτειο της Ημέρας Νίκης του Κόκκινου Στρατού επί των γερμανικών ναζιστικών στρατευμάτων. Την ημέρα αυτή, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ίσως ανακοινώσει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Υπερδνειστερίας, κάτι που θα οδηγούσε στην ανάπτυξη ενός «σεναρίου Ντονμπάς» και θα αποτελέσει άμεση απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Μολδαβίας.

Zuper Service

Οι Ρώσοι θα αρχίσουν τότε να στέλνουν μεγάλες ποσότητες όπλων στη χώρα, προτού προχωρήσουν προσπαθώντας να την καταστήσουν τμήμα της Ρωσίας, ανέφερε η ίδια πηγή.

Μια επιτυχής κατάληψη θα ανοίξει το δρόμο στα ρωσικά στρατεύματα στο λιμάνι της Οδησσού της Μαύρης Θάλασσας, στην Ουκρανία, από τα δυτικά, ανοίγοντας έτσι νέο μέτωπο κατά της Ουκρανίας από τη Μολδαβία.
Βρετανοί στρατιωτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι μια τέτοια στρατιωτική επιχείρηση θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τρεις στόχους:

  • Να τραβήξει μέρος των ουκρανικών δυνάμεων προς τη νοτιοδυτική πλευρά
  • Να υπονομεύσει τις φιλοευρωπαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης της Μολδαβίας
  • Να εκφοβίσει τη Δύση, υπό την έννοια ότι η συνέχιση της υποστήριξης προς την Ουκρανία ίσως οδηγήσει σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση της περιοχής, περιλαμβανομένων και των Βαλκανίων.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button