Macrame-Voulisma
Karnagians Toyland - Jumbo Ποτηράκι

BOX Cafe
ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Οι κανόνες που ισχύουν στην Ευρώπη για την επιστροφή στα θρανία

Ενώ τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς και τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν, μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες.

GMG

SKALA

LE DELICE Γραφανάκη Καίτη Kosa

Στην Αυστρία οι μαθητές επέστρεψαν χθες στα σχολεία με την αποκαλούμενη «φάση ασφαλείας», δηλαδή με απλή μάσκα για τα Δημοτικά και FFP2 για τα Γυμνάσια και την ώρα του μαθήματος την υποβολή σε δύο τεστ την εβδομάδα, ενώ εάν διαπιστωθούν δύο κρούσματα σε μια τάξη, αυτή εφαρμόζει αυτομάτως την τηλεκπαίδευση για πέντε ημέρες.

Το θετικό παιδί παραμένει σπίτι του χωρίς πιστοποιητικό γιατρού και ελέγχεται καθημερινά για πέντε ημέρες, ενώ εάν μέσα σε τρεις ημέρες διαπιστωθεί και δεύτερο κρούσμα στην τάξη του, αυτή εφαρμόζει την τηλεκπαίδευση.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Στη Βρετανία η κυβέρνηση υποχρέωσε τη χρήση της μάσκας για τους μαθητές στην Αγγλία και δύο τεστ την εβδομάδα, στην Ουαλία πραγματοποιούνται τρία υποχρεωτικά τεστ την εβδομάδα και κυλιόμενο ωράριο λειτουργίας των τάξεων, ενώ στη Σκωτία προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας για τους εκπαιδευτικούς. Η βρετανική κυβέρνηση συνέστησε στους διευθυντές των σχολείων να αντιμετωπίσουν την έλλειψη προσωπικού, εξαιτίας των μεγάλων κενών από τους εκπαιδευτικούς σε καραντίνα, με τη συγχώνευση δύο και τριών τάξεων! Ακόμη χειρότερα, η βρετανική κυβέρνηση κινητοποίησε συνταξιούχους εκπαιδευτικούς για να καλύψουν τα κενά εκθέτοντάς τους στον κίνδυνο της μόλυνσης. Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι θα δοθούν 7.000 μονάδες εξαερισμού για τα 50.000 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά της Βρετανίας που έχουν απροσδιόριστο αριθμό τάξεων και χώρων εξαερισμού.

Στη Γαλλία τις αποφάσεις για καραντίνα τις λαμβάνουν οι τοπικές πολιτικές και σχολικές αρχές, ενώ μετά την εκδήλωση κρούσματος σε μια τάξη θα πραγματοποιούνται τρία τεστ σε τέσσερις ημέρες σε όλους τους μαθητές, ενώ ένα κρούσμα θα επιστρέφει μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ. Το γεγονός ότι μέσα σε μία εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μολύνθηκαν 47.453 μαθητές και 9.202 τάξεις τέθηκαν σε διδασκαλία από απόσταση και οι εκτιμήσεις για περαιτέρω αύξηση του αριθμού τους οδήγησαν το Παρίσι και άλλες περιφέρειες να χαλαρώσουν τους ελέγχους των τριών τεστ σε τέσσερις ημέρες και να ζητούν απλώς ένα αρνητικό τεστ για την επιστροφή του κρούσματος στην τάξη του.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Στη Γερμανία επέστρεψαν χθες στις τάξεις τους οι μαθητές και των τελευταίων εννέα εκ των δεκαέξι κρατιδίων, εκ των οποίων και των τριών με τη μεγαλύτερη διασπορά του ιού, με την καθιέρωση της αποκαλούμενης «εβδομάδας ασφαλείας» και τους κανόνες να διαφέρουν ανάμεσα στα κρατίδια. Γενικά οι μαθητές των Δημοτικών υποχρεώνονται σε δύο τεστ την εβδομάδα και των υψηλότερων βαθμίδων σε τρία τεστ, ενώ οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν καθημερινά τεστ, τα οποία θα παρέχονται από τα σχολεία. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στο Δημοτικό, ενώ στα Νηπιαγωγεία και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς το προσωπικό θα πρέπει να φορά μάσκες FFP2.

Στην Ισπανία η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ, θεωρώντας τα σχολεία «ασφαλείς χώρους», αποφάσισε να τίθεται σε επταήμερη καραντίνα μια τάξη εάν εμφανιστούν μέσα σε επτά ημέρες τουλάχιστον πέντε κρούσματα ή μολυνθεί τουλάχιστον το 20% των μαθητών εκεί που υπάρχουν μικρές τάξεις, αλλά η κάθε Περιφέρεια μπορεί να εφαρμόσει τα δικά της μέτρα, όπως, για παράδειγμα, της Καταλωνίας, που αποφάσισε να μην τίθενται σε καραντίνα μαθητές που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει.

Zuper Service

Στην Ιταλία η κυβέρνηση προσέφυγε δικαστικά εναντίον της Περιφέρειας της Νάπολης γιατί αποφάσισε να εφαρμόσει τη διδασκαλία από απόσταση αντί της φυσικής παρουσίας, ενώ ένας στους οκτώ δήμους της χώρας, ή 10,42 από τους 7.904 δήμους, το 13% των δήμων, ευθυγραμμίστηκε με αυτή την πολιτική απορρίπτοντας ήδη την επαναλειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία. Ο πρόεδρος του Εθνικού Συλλόγου Διευθυντών Σχολείων Αντονέλο Τζιανέλι προειδοποίησε ότι την πρώτη ημέρα του σχολείου θα υπήρχε κενό 20.000 νοσούντων εκπαιδευτικών και άλλων 35.000 με 40.000 ανεμβολίαστων, πάνω από το 5% των 700.000 εκπαιδευτικών. Ο ίδιος, «βλέποντας τη διασπορά», προειδοποίησε επίσης ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν τεθεί σε διδασκαλία από απόσταση 200.000 τάξεις ή το 50% των συνολικών τάξεων της χώρας.

Στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης κάλεσαν σε «μαζική αποχή» από τις τάξεις εξαιτίας της μεγάλης διασποράς του ιού και της αδυναμίας εξασφάλισης αξιόπιστων μεταφορών διεκδικώντας τη διδασκαλία από απόσταση έως τα τέλη του μήνα.

Στην Πορτογαλία η κυβέρνηση εμβολίασε μέσα σε τέσσερις ημέρες σχεδόν 300.000 μαθητές από 5 έως 11 ετών, ή το 47% του συνόλου τους, και άλλες 15.000 εκπαιδευτικούς και προσωπικό ενόψει της χθεσινής επαναλειτουργίας των σχολείων, ενώ με την εμφάνιση έστω και ενός θετικού κρούσματος ο μαθητής και όσοι ζουν στο ίδιο σπίτι θα τίθενται σε πενθήμερη απομόνωση και οι εκπαιδευτικοί σε καθημερινά τεστ.

Τι ισχύει για κρούσματα και καραντίνες τάξεων σε κάθε χώρα

Πορτογαλία

5 ημέρες καραντίνα τάξης για 1 κρούσμα

Ιταλία

10 ημέρες καραντίνα στην τάξη για:

1 κρούσμα σε παιδικούς σταθμούς

2 κρούσματα σε Πρωτοβάθμια Επαίδευση

3 κρούσματα σε Μέση Εκπαίδευση

Αυστρία

5 ημέρες καραντίνα τάξης για 2 κρούσματα

Βέλγιο

5 ημέρες καραντίνα τάξης για 4 κρούσματα

Ισπανία

7 ημέρες καραντίνα τάξης για 5 κρούσματα ή το 20% των μαθητών

Ελλάδα

Καραντίνα για κρούσματα στο 50%+1 των μαθητών


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button