ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

NASA | Φλέγεται ο πλανήτης από πυρκαγιές

Εξακολουθεί να συγκλονίζει η εικόνα με τα πύρινα μέτωπα σε όλο τον πλανήτη, όπως αποτυπώνεται από δορυφόρο της NASA.

Μάλιστα, μπορεί κανείς σε πραγματικό χρόνο στην υπηρεσία FIRMS (Fire Information for Resource Management System) της NASA να δει την πραγματική εικόνα. Πρόκειται για την ηλεκτρονική πλατφόρμα που εμφανίζονται όλα τα ενεργά πύρινα μέτωπα ανα την υφήλιο.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ας σημειωθεί ότι τη θλιβερή πρωτιά έχει η Αφρική ενώ μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει και η Μαδαγασκάρη.

Αντίστοιχα μεγάλα είναι τα μέτωπα και στις χώρες της Μεσογείου, όπως η γειτονική Ιταλία που βρίσκεται αντιμέτωπη με παρόμοιες φυσικές καταστροφές.

swell adv 2021

Στο έλεος του ακραίου καύσωνα η Μεσόγειος καθώς μαίνονται οι καταστροφικές πυρκαγιές [εικόνες & βίντεο] Στην εφαρμογή μπορεί κανείς να διακρίνει και τις μεγάλες πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Λακωνία, και άλλες περιοχές της χώρας.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η υπηρεσία FIRMS της αμερικανικής NASA, μεταδίδει ενεργά δεδομένα πυρκαγιών σε πραγματικό χρόνο (NRT) εντός 3 ωρών από την παρακολούθηση δορυφόρου.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button