ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση | Πως θα ελέγχεται αν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι;Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει κάποιος να «τρώει πόρτα» λόγω εμφάνισης. Πλέον ως αιτία για να μην επιτραπεί η είσοδος κάποιου σε ένα μαγαζί, θα είναι το κατά πόσο έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Οι επιχειρηματίες θα μπορούν να επιλέξουν αν θα δέχονται εμβολιασμένους ή μη στα μαγαζιά τους με τους μεν που δέχονται ανεμβολίαστους να πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο έλεγχος εμβολιασμού του πελάτη αναμένεται να γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής που θα έχει στη διάθεσή του ο ιδιοκτήτης στην οποία θα σκανάρει το QR Code του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Όσοι έχουν ολοκληρώσει και τις δυο δόσεις του εμβολίου, από την επόμενη κιόλας μέρα έχουν πρόσβαση στο πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο μπορούν να λάβουν είτε μέσω του gov.gr είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Το έγγραφο περιέχει μόνο τα αναγκαία στοιχεία προκειμένου να είναι δυνατή η ταυτοποίηση του πολίτη, ενώ διαθέτει τρεις δικλίδες ασφαλείας ώστε να διασφαλίζεται το αδιάβλητο: QR code, μοναδικό κωδικό και ψηφιακή σφραγίδα.

swell adv 2021

Έτσι, το προσεχές διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναμένεται να δημιουργήσει μια εφαρμογή που μπορεί να είναι διαθέσιμη ακόμα και στα κινητά των ιδιοκτητών χώρων εστίασης, μέσω της οποίας θα μπορούν να σκανάρουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού και να διαπιστώνουν την αυθεντικότητα του ή μη και κατ’ επέκταση θα επιτρέπουν την είσοδο στον πελάτη ή όχι.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button