ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός | Πρόγραμμα επιδότησης εργοδοτικών και εργατικών εισφορώνΔυνατότητα επιδότησης του συνόλου των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών για τους εργαζομένους που θα προσλάβουν το επόμενο διάστημα, και έως έξι μήνες, αποκτούν πλέον και οι επιχειρήσεις-εργοδότες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, καθώς οι αιτήσεις ξεκίνησαν.

Το πρόγραμμα αφορά ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα, υπηρεσίες εκμίσθωσης μικρής διάρκειας δωματίων σπιτιών, χώρους κατασκήνωσης, επιχειρήσεις αγροτουρισμού, χώρους διαμονής σύντομης διάρκειας, ταξιδιωτικά γραφεία, γραφεία οργανωμένων ταξιδιών και άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων, κινητές μονάδες εστίασης, υπηρεσίες τροφοδοσίας για εκδηλώσεις, γεύματα που παρέχονται από στρατιωτικές τραπεζαρίες, καθώς και δραστηριότητες παροχής ποτών.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Προσοχή όμως, καθώς για να ενταχθούν στο πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας θα πρέπει η νέα πρόσληψη να αφορά εποχικά εργαζομένους του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Οπως μάλιστα ξεκαθαρίζεται στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», οι αιτήσεις θα πρέπει να αφορούν προσλήψεις εργαζομένων οι οποίοι επιδοτήθηκαν το 2019 και το 2020 ως εποχικά επιδοτούμενοι, με βάση την πρόβλεψη του σχετικού νόμου, για τουλάχιστον 100 ημερομίσθια και έλαβαν τακτικό επίδομα ανεργίας, βάσει των σχετικών διατάξεων του νόμου 1454/85.

swell adv 2021

Σημειώνεται, επίσης, ότι στην αίτηση αυτή οι επιχειρήσεις-εργοδότες θα πρέπει να δηλώσουν ότι οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να εντάξουν στο πρόγραμμα είναι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης. Οπως και ότι ύστερα από την έγκριση της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης των επιχειρήσεων-εργοδοτών για την ένταξη των δυνητικά ωφελουμένων στο πρόγραμμα και προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξής τους, οι επιχειρήσεις-εργοδότες θα πρέπει αυθημερόν ή το αργότερο εντός της επόμενης ημέρας από την έγκριση της αίτησης να προχωρήσουν στη σύναψη σύμβασης εργασίας και στην πρόσληψη του ωφελουμένου, υποβάλλοντας το έντυπο Ε3: Ενιαίο Εντυπο Αναγγελίας Πρόσληψης, όπου και θα δηλώνεται σε ειδικό πεδίο η συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Διαφορετικά, μια εγκεκριμένη αίτηση για την οποία δεν υποβλήθηκε πρόσληψη στην προβλεπόμενη προθεσμία θα λογίζεται ως μη γενόμενη.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Και στην αίτηση αυτή οι επιχειρήσεις-εργοδότες θα πρέπει να δηλώνουν, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να εντάξουν στο πρόγραμμα είναι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης με προηγούμενη πρόσληψη.

Το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» θα είναι διαθέσιμο για υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων από σήμερα το απόγευμα, μετά τις 18.00.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button