ΚΡΗΤΗ

ΒΟΑΚ | Στη Β’ φάση ο διαγωνισμός για το τμήμα «Χερσόνησος-Νεάπολη»Τέσσερα σχήματα θα συνεχίσουν στη Β` φάση του διαγωνισμού για το τμήμα «Χερσόνησος-Νεάπολη» του ΒΟΑΚ. Το έργο το οποίο θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, περνά στο επόμενο στάδιο το οποίο είναι αυτό του διαλόγου.

Τα σχήματα που περνούν στη φάση του διαλόγου είναι:

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

  • ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ “ΑΡΙΑΔΝΗ” (ΑΒΑΞ-MARGUERITE)
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
  • ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
  • ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – INTERTOLL EUROPE ZRt.

Το έργο μήκους 22,5 χιλιομέτρων, έχει πλέον συγκεκριμένη χάραξη ενώ από τις αρχές του έτους έχει κατατεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων προς έγκριση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Με τον διάλογο θα οριστικοποιηθεί το αντικείμενο του έργου σε όλες του τις λεπτομέρειες.

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά στο δεύτερο τμήμα του ΒΟΑΚ. Το πρώτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου αποτελεί το τμήμα Χανιά-Ηράκλειο-Χερσόνησος το οποίο δημοπρατείται ως παραχώρηση. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκκινήσει και σε αυτόν τον διαγωνισμό η Β` φάση.

swell adv 2021

Στον ΒΟΑΚ συμπεριλαμβάνεται και το τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος, μήκους 14,5 χιλιομέτρων, το οποίο θα υλοποιηθεί σαν δημόσιο έργο ενώ η προκήρυξη του εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Τέλος, σε δεύτερη φάση θα ενταχθούν στα δυτικά το τμήμα Κίσσαμος-Χανιά και στα ανατολικά το τμήμα Άγιος Νικόλαος-Σητεία.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ θα καλυφθεί εν μέρει από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Πιο συγκεκριμένα από το περίπου 1,6 δισ. ευρώ που εκτιμάται το κόστος των έργων, τα 427 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button