ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο | Υπεγράφη η σύμβαση για το νέο 16ο δημοτικό σχολείο στο Ρέθυμνο

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό 3.530.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ. «Αντώνης Τρίτσης».Τη σύμβαση του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ 16ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ», υπέγραψε ο δήμαρχος, Γιώργης Μαρινάκης. Έργο σημαντικό, όπως το χαρακτήρισε, που θα εμπλουτίσει τον αριθμό των νέων, σύγχρονων σχολικών μονάδων που έχει κατασκευάσει ο Δήμος Ρεθύμνης τα τελευταία χρόνια.

Το νέο 16ο Δημοτικό Σχολείο θα ανεγερθεί σε δημοτικό οικόπεδο συνολικής έκτασης 4.689,37 τ.μ., στην περιοχή Τιμίου Σταυρού και θα βοηθήσει σύμφωνα με τη δημοτική αρχή στο να αποσυμφορηθούν τα ήδη λειτουργούντα Δημοτικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής του δυτικού Ρεθύμνου, συνθήκη που αναμφίβολα θα ωφελήσει τη σχολική κοινότητα σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, θα κατασκευαστούν δύο όροφοι κι ένα υπόγειο που θα πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας των χρηστών τους και προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από περιβαλλοντικά συμβατές εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (υγρομόνωση, θερμομόνωση, κλιματισμό, πυροπροστασία, εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή κ.α.).

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Θα διαθέτει αίθουσα Η/Υ, κατάλληλα εξοπλισμένα γήπεδα μπάσκετ και βόλλεϋ, μικρό υπαίθριο θέατρο, ανελκυστήρα κ.α. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό 3.530.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ. “Αντώνης Τρίτσης”.

Η συμβατική διάρκεια εκτέλεσης και ολοκλήρωσης των εργασιών είναι 24 μήνες. Τόσο ο δήμαρχος Ρεθύμνης όσο και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους με τον ανάδοχο εργολάβο εξέφρασαν «… τη βαθιά ικανοποίησή τους για τη θετική εξέλιξη του συγκεκριμένου, σπουδαίου έργου, η προώθηση του οποίου αντιμετώπισε πλήθος δυσκολιών» όπως δήλωσαν ενώ επεσήμαναν πως η έναρξη των εργασιών υλοποίησής του απαντά σε όσους αμφισβήτησαν τόσο τις προθέσεις όσο και τις δυνατότητες του Δήμου Ρεθύμνης, στην επίτευξη του στόχου ανέγερσης μιας, απαραίτητης για το Ρέθυμνο, σύγχρονης σχολικής μονάδας.

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button