ΚΡΗΤΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την υποβάθμιση του ΕΦΚΑ σε Σητεία και ΙεράπετραΤο παραμύθι τους για την υποβάθμιση του ΕΦΚΑ Σητείας και Ιεράπετρας έχει δράκο και αυτός είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη – ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης και ο βουλευτής τους στον νομό κ. Πλακιωτάκης.

Είναι ανήθικο και ξεδιάντροπο να φορτώνεις την ευθύνη των δικών σου αποφάσεων και ενεργειών στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όποτε δεν σε συμφέρει ή όποτε σε συμφέρει. Το ΠΔ 8 του Γενάρη του 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΦΚΑ δεν γράφει τίποτα για υποβάθμιση υπηρεσιών και μετακινήσεις προσωπικού στην αναφορά του για τα αποκεντρωμένα τμήματα του e-ΕΦΚΑ σε Σητεία και Ιεράπετρα, όπως διακινείται κουτοπόνηρα και από «προοδευτικούς» κύκλους. Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και της ανάληψης της ευθύνης που δεν παίρνει ο υπουργός εργασίας Χατζηδάκης, έχουμε να τονίσουμε τα εξής.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το 2017 η τότε διοίκηση του ΕΦΚΑ είχε σκοπό να εφαρμόσει το περιβόητο οργανόγραμμα που προϋπήρχε από την εποχή του ΙΚΑ και που καταργούσε κάποια υποκαταστήματα μεταξύ των οποίων σε Σητεία και Ιεράπετρα. Αμέσως οι εργαζόμενοι αντέδρασαν σε αυτά τα σχέδια και με πρωτοβουλία του τότε και νυν βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη έγινε συνάντηση των αρμόδιων φορέων στο Ηράκλειο. Εκεί πάρθηκε μια πολιτική απόφαση για το Λασίθι να μην καταργηθεί κανένα υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Λασιθίου και να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού λόγω της ιδιαιτερότητας του νομού μας. Τα αιτήματα των εργαζόμενων έγιναν δεκτά από την τότε υπουργό Αχτσιόγλου σε αντίθεση με σήμερα που ο υπουργός της ΝΔ Χατζηδάκης δεν θέλει να συναντήσει καν και να ακούει τους εκπρόσωπους των εργαζομένων.

Το προεδρικό διάταγμα του 2019 καθιέρωσε τα αποκεντρωμένα τμήματα κοινωνικής ασφάλισης σε Σητεία και Ιεράπετρα που εκτελούν το 88% του κύκλου εργασιών των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. Η κυβέρνηση της ΝΔ υποβαθμίζει τα τμήματα αυτά σε απλά γραφεία διεκπεραίωσης αλληλογραφίας και συλλογής χαρτούρας διαδίδοντας ψευδώς ότι απλά εφαρμόζει το οργανόγραμμα. Φέρνουν ακέραια την ευθύνη της υποβάθμισης του ΕΦΚΑ σε Σητεία και Ιεράπετρα, αν υλοποιήσουν την απόφαση τους, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την
μετακίνηση του προσωπικού των τμημάτων στον Άγιο Νικόλαο και την ταλαιπωρία των πολιτών των δύο πόλεων. Φέρνουν ακέραια την ευθύνη για την κοινωνική και οικονομική υποβάθμιση του νομού μας. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε. Είμαστε από την αρχή έμπρακτα στο πλάι των εργαζόμενων του ΕΦΚΑ Σητείας.

swell adv 2021

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button