Κρήτη

Ηράκλειο | Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των προσφύγων

Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 20 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 21 Ιουλίου, η διαδικασία εμβολιασμού των προσφύγων που διαβιούν στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εμβολιασμών κατά της νόσου COVID -19,  το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη, επισκέφθηκε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η Πόρου  και ενημερώθηκε για την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό οι πρόσφυγες που διαμένουν και συναναστρέφονται στην πόλη μας να εμβολιαστούν. Στηρίζουμε την προσπάθεια και συνεχίζουμε τις εξορμήσεις και στην ενδοχώρα του Δήμου με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την διεύρυνση των εμβολιασμών».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι πρόσφυγες που ζουν στο Ηράκλειο είναι  ωφελούμενοι του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, του  Προγράμματος ESTIA 2021 της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, του προγράμματος ESTIA 2021 της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής «Πλοηγός» και του προγράμματος HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Την Τρίτη εμβολιάστηκαν 84 άτομα ενώ για την Τετάρτη 21 Ιουλίου έχουν δηλωθεί ότι θα γίνουν 115 εμβολιασμοί.


kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button