ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο | Αναμένεται για lockdown – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για Λασίθι και Ρέθυμνο

Το Ηράκλειο αναμένεται να μπει σε καθεστώς lockdown, καθώς τα στοιχεία για τον κοροναϊό είναι ανησυχητικά. Ποια μέτρα θα ισχύουν

Το Ηράκλειο οδεύει για τοπικό lockdown αφού τα στοιχεία του κορωνοϊού είναι ανησυχητικά. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί αύριο Τετάρτη μετά από κυβερνητική τηλεδιάσκεψη.

Το lockdown που θα ανακοινωθεί θα είναι όπως αυτό που αποφασίστηκε για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, δηλαδή:

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01.00 τα ξημερώματα ως στις 06.00 το πρωί.
  • Απαγόρευση μουσικής στην εστίαση για όλο το 24ωρο.

Τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία

Αυτό που «βάρυνε» στη λήψη της σχετικής απόφασης είναι η επιδημιολογική εικόνα, με τα αυξημένα κρούσματα αλλά και την οριακή κατάσταση στην οποία έχει φτάσει το σύστημα υγείας στην περιοχή.

swell adv 2021

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης αναφέρθηκε στην αύξηση του ιικού φορτίου στην Κρήτη σημειώνοντας πως συμπεριλαμβάνεται στα επιβαρυμένα νησιά.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

«Στην Κρήτη οι συνάδελφοι από το Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων ανακοινώνουν κάθε βδομάδα τα αποτελέσματα και βλέπουμε όντως ότι έχουμε αύξηση στο ιικό φορτίο. Η διασπορά συνεχώς αυξάνεται και αυτό μεταφράζεται σε αυξημένα κρούσματα. Αυτό δεν αναμένεται να αναστραφεί το επόμενο διάστημα, αφού οι επισκέπτες θα αυξάνουν στο νησί μέχρι και το τέλος Αυγούστου. Θα αρχίσει να μειώνεται μετά», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, δεν αποκλείεται ανάλογα μέτρα να ληφθούν τις επόμενες ημέρες και για τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου.


Σχετικά άρθρα

Back to top button