ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση από Βρετανούς | Πέντε χρόνια θα κρατήσει η πανδημία του κορωνοϊούΝέο κύμα κορωνοϊού, λόγω της ινδικής μετάλλαξης, αναμένεται να εμφανιστεί το Σεπτέμβριο, σύμφωνα  με ανώτερο αξιωματούχο της Βρετανικής Επιτροπής Λοιμοξιολόγων και σύμβουλο της κυβέρνησης Τζόνσον, ο οποίος εκτιμά, ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια ο κορωνοϊος θα είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα.

Σε ομιλία του στο NHS, ο επικεφαλής Ιατρικός Σύμβουλος της Βρετανίας Chris Whitty δήλωσε, ότι το κύμα μολύνσεων του κορονοϊού λόγω της ινδικής μετάλλαξης πιθανότατα θα επανεμφανιστεί τον επόμενο χειμώνα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Ο covid-19 δεν τελειώνει αυτό το καλοκαίρι. Θα υπάρξουν αρκετές ακόμη παραλλαγές του κατά την επόμενη περίοδο», δήλωσε στο Sky News υπογραμμίζοντας ότι «πιθανότατα θα χρειαστούν πέντε ακόμη χρόνια πριν τα εμβόλια είναι σε θέση να ισορροπήσουν την κατάσταση έναντι μιας σειράς παραλλαγών κορονοϊού που αναμένεται να έχουμε».

Μέχρι τότε, υποστήριξε πως θα χρειαστούν νέα προγράμματα εμβολιασμού που θα περιλαμβάνουν αναμνηστικά πρωτόκολλα εμβολιασμού.

swell adv 2021

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ινδική μετάλλαξη ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη νέα διασπορά λοιμώξεων, που χθες κατέγραψε επίπεδα ρεκόρ και εμφανίζεται μεταξύ των νέων και των μη εμβολιασμένων, με αποτέλεσμα την αύξηση των νοσηλείας σε αυτές τις ομάδες.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

«Ελπίζουμε ότι τα προγράμματα εμβολιασμού Covid-19 μπορούν να σταματήσουν την εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης ώστε να επικεντρωθούμε στη θεραπεία και την προστασία των νεότερων ατόμων που ενδέχεται να μην έχουν εμβολιαστεί πλήρως» υποστήριξε ο βρετανός επιστήμονας.

Αποτελέσματα ερευνών από το βρετανικό NHS που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα έδειξαν ότι οι δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer-BioNTech ή Oxford-AstraZeneca είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές κατά της ινδικής μετάλλαξης.

Ωστόσο, ορισμένα εμβόλια διαπιστώθηκε ότι είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι άλλων στελεχών. Για παράδειγμα, ο βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ξεκίνησε εμπορικές διαπραγματεύσεις με την AstraZeneca για να εξασφαλίσει ένα εναλλακτικό εμβόλιο – το οποίο έχει προσαρμοστεί για να αντιμετωπίσει την παραλλαγή που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

Στο μεταξύ, οι δοκιμές των ενισχυτικών εμβολιασμών βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στη Βρετανία και υπάρχουν αναφορές ότι οι βρετανοί θα μπουν σε ένα τρίτο πλάνο μαζικού εμβολιασμού ώστε να αποφύγουν την εξάπλωση λοιμώξεων από το στέλεχος Δέλτα (ινδική μετάλλαξη).

Πάνω από 42 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου στη Βρετανία – δηλαδή περίπου το 80% του ενήλικου πληθυσμού – και πάνω από 30 εκατομμύρια άτομα έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση τους.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button