ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Αφρική | Μητέρα έριξε τη 2 ετών κόρη της από κτίριο, για να τη σώσει από τη φωτιάΜητέρα αναγκάστηκε να πετάξει τη 2 ετών κόρη της από φλεγόμενο κτίριο, προκειμένου να τη σώσει, εν μέσω των ταραχών στη Νότια Αφρική.

Το περιστατικό συνέβη στο Ντέρμπαν και η 26χρονη μητέρα, η Ναλέντι Μανιόνι, βρισκόταν στον 16ο όροφο του κτιρίου, όταν ξέσπασε η φωτιά, την ώρα που κάποιοι λεηλατούσαν τα καταστήματα που βρίσκονται στο ισόγειο. Αμέσως η 26χρονη κατέβηκε τρέχοντας τις σκάλες με την κόρη της.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η Μανιόνι κατάφερε να βγει σε ένα περβάζι πάνω από τον δρόμο και έριξε την κόρη της σε μία ομάδα ανθρώπων που βρισκόταν από κάτω. «Μόλις την έριξα έπιασα το κεφάλι μου σοκαρισμένη, αλλά την έπιασαν», δήλωσε η Μανιόνι στο Reuters. «Έλεγε συνέχεια “μαμά με πέταξες κάτω”. Ήταν τρομαγμένη», συμπλήρωσε.

Το κοριτσάκι δεν τραυματίστηκε από την περιπέτεια αυτή. «Το σημαντικό ήταν να ξεφύγει η κόρη μου από αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούσα να διαφύγω μόνη μου και να την αφήσω πίσω», συμπλήρωσε η μητέρα. Η Νότια Αφρική βιώνει τις τελευταίες ημέρες τις χειρότερες ταραχές των τελευταίων δεκαετιών, μετά τη σύλληψη του πρώην προέδρου Τζέικομπ Ζούμα. Χθες οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 72 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια.

swell adv 2021

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν κάνει 1.754 συλλήψεις για τις λεηλασίες, τους εμπρησμούς και τα βίαια επεισόδια. Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το συμβούλιο των καταναλωτών για να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν ελλείψεις τροφίμων, εξαιτίας της αχαλίνωτης λεηλασίας εμπορικών κέντρων και αποθηκών. Οι προμήθειες τροφίμων και καυσίμων τελειώνουν. Πολίτες σχηματίζουν ουρές στα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα τροφίμων. Ορισμένα πρατήρια δεν έχουν καθόλου καύσιμα, άλλα δίνουν με δελτίο.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Αγρότες δήλωσαν ότι δεν μπορούν πλέον να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους, καθώς ο κύριος δρόμος και η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την οικονομική πρωτεύουσα Γιοχάνεσμπουργκ με τις ανατολικές επαρχίες έχουν αποκλειστεί και δεν είναι ασφαλείς. «Ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια μαζική ανθρωπιστική κρίση» προειδοποίησε ο διευθυντής της μεγαλύτερης αγροτικής οργάνωσης AgriSA, Κρίστο βαν ντερ Ρίντε.

Αρκετές περιφέρειες μπορεί «σύντομα να έχουν έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης», όπως τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα εξαιτίας των δυσκολιών εφοδιασμού, ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου Σιρίλ Ραμαφόσα.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button