ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Γρεβενά | Σε δυο μέτωπα η μάχη με τις φλόγες

Εκκενώθηκαν τα χωριά Νησί, Κέντρο, Αγαλαίοι, Δίπορο και Σαρακίνα το απόγευμα της Πέμπτης, σε αίθουσα στα Γρεβενά βρήκε τυο ξημέρωμα τους κατοίκους τους – Συνεχίζεται η μάχη της Πυροσβεστικής

Εκκενώθηκαν από το απόγευμα της Πέμπτης πέντε χωριά στην περιοχή των Βεντζίων Γρεβενών, λόγω της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς, που πέρασε στην περιοχή από την απέναντι πλευρά του ενεργού μετώπου Φελλίου-Καρπερού.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ξεκίνησε η διαδικασία της προληπτικής εκκένωσης των χωριών Νησί, Κέντρο, Αγαλαίοι, Δίπορο και Σαρακίνα, μέσω λεωφορείων του ΚΤΕΛ που έστειλε ο Δήμος, αλλά και της Αστυνομίας, ενώ σκαπτικά και αγροτικά μηχανήματα, αλλά και υδροφόρες του Δήμου συνδράμουν συνεχώς στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων πέρασε τον Αλιάκμονα ποταμό, στην περιοχή Παλαιομονάστηρο, εκεί όπου γίνονται οι εκδηλώσεις «Γιαγκούλεια» και δημιούργησε ανεξέλεγκτα μέτωπα.

swell adv 2021

grevena3

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Το ένα απ’ αυτά κινήθηκε προς το Νησί, όπου πλησίασε σε μικρή απόσταση, αλλά χάρη και στις ρίψεις νερού από αέρος με ένα καναντέρ, έμεινε εκτός οικισμού. Το άλλο μέτωπο κινήθηκε προς το Δίπορο, ενώ ένα ακόμη, που αναζωπυρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω των ισχυρών ανέμων κινήθηκε ανάμεσα σε Νησί, Κέντρο και Δίπορο, όπου υπάρχει δάσος με πεύκα.

Η Πυροσβεστική συνεχίζει να δίνει μάχη σε όλο το πύρινο μέτωπο, το οποίο επεκτείνεται σε δεκάδες χιλιόμετρα, από το Φελλί, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων υπήρξαν αναζωπυρώσεις το βράδυ της Πέμπτης, μέχρι και το Δίπορο.

Η Μαθητική Εστία του Δήμου Γρεβενών ήταν ο χώρος όπου έγινε η υποδοχή των κατοίκων των πέντε κοινοτήτων, που φιλοξενήθηκαν εκεί το βράδυ.


Σχετικά άρθρα

Back to top button