ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χανιά | Αναδεικνύεται και αξιοποιείται η δυτική τάφρος στην παλιά πόλη

Στην ανάδειξη και αξιοποίηση των ενετικών οχυρώσεων της δυτικής τάφρου στην παλιά πόλη των Χανίων, προχωρά ο Εφορεία Αρχαιοτήτων μέσα από έργα αναστύλωσης και παρεμβάσεις που βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο.

Μια πρώτη εικόνα για τον χώρο όπως έχει διαμορφωθεί με τα έργα θα πάρουν όσοι πολίτες βρεθούν στο σημείο στις 26 και 27 Αυγούστου, για να παρακολουθήσουν την παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης της σύγχρονης λαϊκής όπερας «Καπετάν Μιχάλης», του Δημήτρη Χαραμή που είναι βασισμένη στο ομώνυμο εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Για τις ανάγκες της παράστασης και με την έγκριση των υπηρεσιών της Εφορείας Αρχαιοτήτων στήθηκε θέατρο 1.150 θέσεων, ενώ τοποθετήθηκαν και οι υποδομές που απαιτούνται για την φιλοξενία των θεατών. Όπως δήλωσε η καλλιτεχνική διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ Έφη Θεοδώρου, «το δυτικό τείχος της πόλης των Χανίων, είναι ο ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει μια τόσο σημαντική παράσταση.

Χρειάσθηκε πολύ κόπος, πολύ δουλειά και συναίνεση για να φθάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Χαιρόμαστε που ένας τόσο σημαντικός χώρος αξιοποιείται για τις ανάγκες του πολιτισμού». Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στα Χανιά στις 26 και 27 Αυγούστου, στο Ρέθυμνο στις 30 Αυγούστου, στο Ηράκλειο στις 3 Σεπτεμβρίου, στην Ελούντα στις 7 Σεπτεμβρίου και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 10 Οκτωβρίου.

swell adv 2021

Την ικανοποίηση του για την αξιοποίηση του χώρου, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης, επισημαίνοντας ότι «η δυτική τάφρος αρχίζει να γίνεται κτήμα των Χανιωτών. Η παράσταση του «Καπετάν Μιχάλη», μας δίνει την ευκαιρία να δούμε από κοντά ένα νέο χώρο που διαμορφώνεται. Έναν χώρο που θα μπορεί να φιλοξενήσει στο μέλλον και ήπιες καλλιτεχνικές δράσεις».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button