ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

ΣΥΡΙΖΑ, Λασίθι: Μετά την Επισκοπή και στην Θρυπτή ανεμογεννήτριες

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Μετά την Επισκοπή Ιεράπετρας, όπου ανεμογεννήτριες τοποθετήθηκαν εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού  χώρου,  ανεμογεννήτριες τοποθετούνται και στην κορυφογραμμή της Θρυπτής, αφού η εταιρεία ΤΕΡΝΑ στις 18/11/2021 πήρε βεβαίωση παραγωγής για την τοποθέτηση τους στις περιοχές Παπούρα και Κλήρος – Καψά.

Η περιοχή αυτή είναι προστατευόμενη και ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA 2000, με πάνω από 15 είδη οικοτόπων ,  σπάνια χλωρίδα , πλούσια σε κοινά και ενδημικά είδη(62 είδη ενδημικών φυτών της Κρήτης),  τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

“ΧΡΥΣΟΣ

Ο κίνδυνος ολοκληρωτικής καταστροφής τέτοιων περιοχών, σήμερα που ο αντι -περιβαλλοντικός νόμος Χατζηδάκη, επιτρέπει την εγκατάσταση Β.Α.Π.Ε. σε προστατευόμενες περιοχές, με fust truck διαδικασίες, χωρίς να λαμβάνει  υπόψη την γνώμη των τοπικών κοινωνιών και  των περιβαλλοντικών φορέων και χωρίς αξιόπιστες περιβαλλοντικές μελέτες,  είναι ορατός και η ανάγκη επαγρύπνησης και συνεργασίας  όλων των οικολογικών κινημάτων και ομάδων πολιτών  κρίνεται απαραίτητη.

Γιατί αλλιώς,  θα υπάρξει μια νέου τύπου οικολογική καταστροφή στο όνομα της κλιματικής αλλαγής και της πράσινης μετάβασης, μόνο και μόνο για το οικονομικό όφελος και τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιριών.

“IN_AND_OUT

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς και τις κινήσεις πολιτών που αντιδρούν στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή της Θρυπτής και στα Λασιθιώτικα Βουνά.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button