ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Περιφέρεια Κρήτης: Πολιτική δράση σε μετανάστες τρίτων χωρών

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Η Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης), σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης υλοποιούν πιλοτική δράση πολιτισμικής διαμεσολάβησης – διερμηνείας σε μετανάστες/μετανάστριες τρίτων χωρών (εκτός ΕΕ) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου INCLUD EU (AMIF) του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) & ΔΟΜ Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της πιλοτικής δράσης, λειτουργούν σημεία ενημέρωσης (info points) στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, τα οποία υποστηρίζουν διαμεσολάβηση–διερμηνεία μεταξύ των μεταναστών/μεταναστριών και του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού για τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης και της προσβασιμότητάς τους στα δικαιώματα και στις παροχές υγείας. Παρέχουν επίσης πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών των νοσοκομείων. Η διαμεσολάβηση γίνεται σε τέσσερις γλώσσες: Αραβικά, Κιρμανζί, Φαρσί και Νταρί και εντάσσεται στην προσπάθεια ενίσχυσης της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών τρίτων χωρών στις περιφέρειες.

“ΧΡΥΣΟΣ

Η πιλοτική δράση υποστηρίζεται από την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ και θα διαρκέσει έως τον Αύγουστο του 2022. Χρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Περισσότερα στοιχεία για το έργο: https://includeu.eu

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button