ΚΡΗΤΗ

Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου | Όχι στις αναστολές εργασίας και την υποχρεωτικότηταΜε μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων σήμερα 1/9 στην είσοδο του ΤΕΠ του νοσοκομείου και έπειτα στην διοίκηση. Ήταν η μεγαλύτερη σε συμμετοχή εργαζομένων κινητοποίηση που έχει γίνει στο ΓΝΑΝ.

Στη συνάντηση που έγινε με το διοικητή και πρώην συνάδελφο κ. Εμμ. Ανδρεαδάκη  απαιτήσαμε την μη εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τη συνέχιση εργασίας των συναδέλφων  που τέθηκαν σε αναστολή. Τονίσαμε το απαράδεκτο γεγονός των αναστολών των αδειών και ότι φέρουν σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στο ήδη υποστελεχώμενο νοσοκομείο και στο εξαντλημένο προσωπικό.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο διοικητής του Νοσοκομείου  δήλωσε πως θα εφαρμόσει το νόμο, θα προχωρήσει στις αναστολές σύμφωνα με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις και θα εφαρμόσει το επιχειρησιακό σχέδιο σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Τελικά υπέγραψε 33 πράξεις αναστολής εργασίας σε συναδέλφους (το ΚΨΥ πήρε παράταση μέχρι 15/9) οι οποίοι από σήμερα απομακρύνθηκαν από την εργασία τους χωρίς πλέον αποδοχές.

swell adv 2021

Πρόκειται για μια μαύρη ημέρα στην ιστορία του Νοσοκομείου. Ποτέ ξανά το ΓΝΑΝ δεν έχασε τόσο πολλούς υπαλλήλους σε μία μέρα. Ποτέ ξανά τόσοι εργαζόμενοι δεν έχασαν τη δουλειά τους χωρίς καθόλου αποδοχές.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Οι επιπτώσεις στη λειτουργία του Νοσοκομείου τραγικές.

 • Το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου συρρικνώνεται και μετατρέπεται σε ένα μικρό Νοσοκομείο ή ένα μεγάλο Κέντρο Υγείας.
 • Σήμερα λόγω έλλειψης πλέον νοσηλευτικού προσωπικού συγχωνεύθηκαν η καρδιολογική με την παθολογική κλινική και οι ασθενείς της καρδιολογικής κλινικής μεταφέρθηκαν στην παθολογική.
 • Στο ΤΕΠ παθολογικού τομέα, στο ΤΕΠ χειρουργικού τομέα και στο ΤΕΠ covid εφημερεύει σήμερα μόνο ένας ιατρός.
 • Η Παθολογική κλινική του ΓΝΑΝ η κλινική covid του ΓΝΑΝ και η κλινική covid  του Νοσοκομείου Νεάπολης έχουν πλέον και οι τρεις κλινικές μαζί μόνο τρεις παθολόγους.
 • Η καρδιολογική κλινική του ΓΝΑΝ έμεινε πλέον με δύο μόνο  ιατρούς.
 • Στην τεχνική υπηρεσία υπάρχουν πλέον βάρδιες που το Νοσοκομείο δεν καλύπτεται από κανένα τεχνικό.
 • Στη διοικητική υπηρεσία δημιουργούνται κενά σε κρίσιμα τμήματα.
 • Στη ΜΤΝ υπάρχει μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, όπως επίσης και στα περισσότερα νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου.

Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι θα επωμιστούν πολύ μεγαλύτερο φόρτο εργασίας και εξαντλητικά προγράμματα εργασίας. Δεν θα το δεχθούμε, θα αντισταθούμε, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να αντέξει χωρίς αυτούς τους εξειδικευμένους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας..

Συμμετέχουμε στην 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ από τις 10πμ έως τις 3μμ,

με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10.00 στην είσοδο του Νοσοκομείου

και με ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 7Η ΥΠΕ στις 12:00.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας συνάδελφος. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΈΨΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
 • Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
 • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, να γίνονται περιοδικά ραπιντ τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου γιατρού εργασίας  και τεχνικού ασφαλείας.


Σχετικά άρθρα

Back to top button