ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | Συναγερμός στην Πυροσβεστική για τρία πύρινα μέτωπαΜεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στην Κρήτη όπου βρίσκονται σε εξέλιξη δύο μέτωπα φωτιάς σε ορεινές και δύσβατες περιοχές, και μία ακόμα μικρότερη εστία στο δήμο Μαλεβιζίου.

Το μεγαλύτερο μέτωπο μαίνεται στη περιοχή Γεράκι Ηρακλείου Κρήτης στα σύνορα με το Οροπέδιο Λασιθίου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η εστία αυτή, όπως και μια ακόμα στην περιοχή Κάτω Ασίτες Ηρακλείου Κρήτης, βρίσκονται ψηλά στο βουνό, καίνε χορτολιβαδικές εκτάσεις και δεν απειλούν κατοικίες. Και στις δύο αυτές εστίες επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, ενώ τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν λόγω της νύχτας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Δείτε ακόμα: Οροπέδιο Λασιθίου | Συναγερμός για μεγάλη φωτιά – Συνδράμουν δυνάμεις από Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα

Στο Γεράκι Ηρακλείου Κρήτης σύμφωνα με την πυροσβεστική, επιχειρούν 16 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 1 Ε/Π, αλλά οι άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης και όλα δείχνουν πως θα δωθεί ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στο συγκεκριμένο σημείο.

Στην πυρκαγιά στην περιοχή κάτω Ασίτες Ηρακλείου Κρήτης, επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 9 οχήματα.

Μία μικρότερη εστία στο δήμο Μαλεβιζίου

Σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε μια μικρότερη εστία στο δήμο Μαλεβιζίου, η οποία σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλεί κατοικίες. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, είναι κοντά στον οικισμό «Θησείο» όπου και επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής


Σχετικά άρθρα

Back to top button