Europlan
KarnagiansToyland - JumboCosmos Fashion

BOX Cafe
ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Δημιουργία ΚΕΠ για τον τουρισμό

GMG

DROP CafePalermoTECH HUB

Η δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τουρισμού σε χώρο του υπό ανέγερση κτιρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης είναι ο κοινός στόχος του δήμου και του ΕΟΤ, όπως αναφέρθηκε σε συνάντηση του γγ του Οργανισμού, Δημήτρη Φραγκάκη, με το δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Όπως εκτιμούν και οι δύο πλευρές, το Κέντρο θα μπορεί να λειτουργήσει από το καλοκαίρι του 2023, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση του κτιρίου όπου θα εγκατασταθούν οι υπηρεσίες του.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νεκτάριος Ψαρουδάκης, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μανώλης Κοτσιφάκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Παράλληλα, συζητήθηκαν συνολικά τα θέματα του τουρισμού ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, καθώς επίσης παρουσιάστηκε και ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής στον συγκεκριμένο τομέα.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Σε δηλώσεις του ο Γ.Γ. του ΕΟΤ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση «σ’ έναν πολύ γνώριμο χώρο», όπως χαρακτήρισε το Δημαρχείο Χανίων. «Συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, προκειμένου να συζητήσουμε θέματα προετοιμασίας του Δήμου Χανίων ενόψει της τουριστικής σεζόν, η οποία θ’ αρχίσει σε λίγες εβδομάδες. Επίσης, υπήρξε συζήτηση για σημαντικά έργα υποδομής, που έχει ξεκινήσει και προχωρά η δημοτική αρχή, τα οποία υπό προϋποθέσεις μπορούν στα επόμενα χρόνια να αλλάξουν την εικόνα της πόλης, που είναι σημαντικό ν’ αναβαθμιστεί, εφόσον θέλουμε πραγματικά να έχουμε ένα τουρισμό υψηλών προδιαγραφών», τόνισε ο κ. Φραγκάκης. Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ πρόσθεσε ότι μεταξύ των θεμάτων, που συζητήθηκαν, ήταν οι αναπλάσεις, που είναι σε εξέλιξη, καθώς και ζητήματα, που αφορούν στην αξιοποίηση του χώρου -όχι μόνο της πισίνας του πρώην Ξενία-, όπου προχώρησε η νομιμοποίηση, αλλά και της ευρύτερης περιοχής από το Ενετικό Λιμάνι μέχρι τη Νέα Χώρα.

«Συζητήσαμε για το έργο της Δημοτικής Αγοράς, που είναι σημαντικό όχι μόνο για τη φυσιογνωμία του κέντρου της πόλης αλλά και για τον τουρισμό των Χανίων ευρύτερα», τόνισε ο κ. Φραγκάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόοδο του έργου της ανέγερσης των οκτώ νέων σχολείων, μέσω ΣΔΙΤ, ενώ, εκτιμώντας τη νέα τουριστική σεζόν, έκανε λόγο για μία περίοδο πολύ καλύτερη από την περσινή, «για την οποία δουλεύουμε, προκειμένου να κρατήσει τα καλά χαρακτηριστικά, τα οποία είχαμε το 2021, όπως την υψηλή κατά κεφαλή δαπάνη των επισκεπτών μας» ενώ τόνισε πως άλλος ένα στόχος είναι και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αλλά και τις αρχές Νοεμβρίου.

Zuper Service

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον κ. Φραγκάκη τον κατάλογο της έκθεσης «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση- Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Κρασάκη», που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, ενώ ο κ. Φραγκάκης προσέφερε από την πλευρά του τρισδιάστατη απεικόνιση της Ακρόπολης.

Ακολούθησε διαδημοτική σύσκεψη στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, Δημάρχους και εκπροσώπους των Δήμων του Νομού. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η υλοποίηση δράσεων στρατηγικού σχεδιασμού εν όψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου, καθώς και η ενημέρωση για θεσμικά και οικονομικά θέματα.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button