Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Με καφέ και τσιγάρο…

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Ένας δυνατός μεσημεριανός άνεμος έκλεισε απότομα τα παραθυρόφυλλα και η λευκή κουρτίνα απλώθηκε σαν αραχνούφαντη πανοπλία πάνω στα σώματα τους…

Ένα καθιερωμένο ραντεβού κάθε Πέμπτη στις 14:00, χωρίς ατζέντες και τηλέφωνα επιβεβαίωσης. Η Ευφροσύνη (Φρόσω για τους “φίλους”) και ο Νώντας ένωναν για λίγο τις ζωές , τις σκέψεις και τις έγνοιες τους σε τέτοιες στιγμές απόλαυσης και απόδρασης από τ’ αυστηρά μάτια του κόσμου. Πάνε κάμποσα χρόνια απ΄ την πρώτη τους γνωριμία.. Η Φρόσω έφτασε στη “χώρα” για σπουδές, έχοντας γεμάτες τις βαλίτσες μ’ όνειρα. Ο Νώντας πάλι κληρονόμησε το παλιό μπακάλικο του πατέρα του, εγκαταλείποντας τ’ όνειρό του για ταξίδια στις επτά θάλασσες του κόσμου.

NOVA

Πόσα μεσημέρια “άδειαζε” ο ένας στον άλλο τη ψυχή του, με τον ιδρώτα ακόμα να κυλά πάνω στα σώματα…Με καφέ και τσιγάρο στα δύο έβρισκαν κοινό μονοπάτι ελπίδας και διαφυγής…Τα βράδια στις προσευχές τους ο καθένας ψέλλιζε τ’ όνομά του άλλου για υγεία, προκοπή και ευτυχία. Τι ήταν στ’ αλήθεια, εραστές, φίλοι ή απλά υπόδουλοι και οι δύο του αγοραίου έρωτα?

Ίσως το χρήμα να ήταν η αφορμή για να γίνει ο Νώντας τακτικός επισκέπτης, όμως με τα χρόνια ο τρόπος που κοίταζε τη Φρόσω μαρτυρούσε κάτι πιο βαθύ και ουσιαστικό. Κι’ εκείνη δεν έτρεχε αμέσως στο ντους, θέλοντας να κρατήσει ακόμα περισσότερο στο δέρμα της τη μυρωδιά του…Μια μυρωδιά καθόλου βαριά και αποκρουστική, σαν να μοσχομύριζε η ψυχή του..

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

12 τα μεσάνυχτα…Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου…Τ’αγαπημένο της τραγούδι ακούστηκε καταμεσής του δρόμου απ΄ τα χείλη του Νώντα… “Πόση αναίδεια πιά” ,“Δε ντρεπόμαστε λίγο”, “Λίγη τσίπα, δε βλάπτει”, ακούστηκαν πίσω απ’ τα κλειστά παράθυρα της γειτονιάς… Άνοιξε το παράθυρο η Φρόσω, άνοιξε και τη ψυχή της …”Πάμε να φύγουμε, αγάπη μου!”” Και ντύθηκαν με φως οι ζωές τους!!!

Το ξημέρωμα τους βρήκε αγκαλιά στην κουπαστή ενός πλοίου…

Mechanical Solutions

*Ιωάννα Κρητσωτάκη – Δρακωνάκη, θεολόγος, πιστοποιημένη εκπαιδευτικός στη «Διαπολιτισμική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στη “Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών μονάδων” μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο