Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ιθάκη σ΄έδωσε τ΄ωραίο ταξίδι | της Δέσποινας Καρνιαδάκη

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Δύσκολο να μιλήσει κανείς σε παρελθόντα χρόνο για τον Φοίβο που λίγα χρόνια πριν ήταν δραστήριος, ανήσυχος, μαχητικός, ήταν η προσωποποίηση του ενεστώτα. Δύσκολο να συνειδητοποιήσω ότι ο Φοίβος έφυγε για το τελευταίο ταξίδι. Κι όμως έφυγε.

Ξαφνικά, σεμνά  και αθόρυβα αλλά με «τις αποσκευές του» γεμάτες, εμπειρία, γνώση, οράματα αγώνες . Άνθρωπος γλυκύτατος, χωρίς έπαρση, νηφάλιος στο πνεύμα, όρθιος στην ψυχή, αριστοκράτης στην παράσταση, στρατιώτης της ολότητας και αιώνιος έφηβος !!,

NOVA

Ήταν για όλους, ο Φοίβος, ο αγωνιστής, ο εργατικός, ο ευγενής και χαμογελαστός άνθρωπος που πάντα με τον καλό του λόγο και το χιούμορ και ποτέ διαφορετικά σκεπτόμενος, έβρισκε τον μαγικό τρόπο να φωτίζει το σκοτάδι . Τα κείμενά του, οι παρεμβάσεις, οι ομιλίες του και η πολιτική του , διατρέχονται από κείνο το άριστο μέτρο, που μόνο τα προσωπικά του βιώματα, η επεξεργασμένη πείρα, η γνώση της Ιστορίας, η θεωρητική κατάρτιση, μπορούν να παράγουν. Ήταν ο σπάνιος, ο χαρισματικός…Ο Φοίβος όλων μας!

Όμως εγώ που υπήρξα ειδική συνεργάτης του, όταν ήταν υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχω το δικαίωμα να προσθέσω δυο λόγια παραπάνω για αυτό το δώρο ζωής. Ως νομικός  και πολιτικός υπηρέτησε την αρμονική σύζευξη επιστήμης – πολιτικής γιατί ως υπηρέτης του δικαίου υπηρέτησε τη ζώσα πολιτική πραγματικότητα τις αγωνίες και τους αγώνες των πολιτών . Είχε το χάρισμα και τον

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

τρόπο να μεταδίδει γνώση και εμπειρία, μαθήματα ενότητας, ωριμότητας, ευελιξίας .Δεν είπε ποτέ κακό λόγο για κανέναν! Υπήρξε, πάντα, μια μεγάλη, ανοιχτή, θερμή αγκαλιά για κάθε Λασιθιώτη – και όχι μόνο – που κτύπησε την πόρτα του γραφείου του . Για τον Φοίβο η φιλία ήταν πάντα κάτι ιερό, μοναδικό…σπάνιο. Όπως μοναδικά σπάνια στις μέρες μας ήταν η υποδειγματική του ανιδιοτέλεια, το απέραντο της μεγαλοψυχίας του, η ειλικρινής του ευγένεια… το καθαρό βλέμμα, η αυθόρμητη φιλοτιμία , η αγάπη του για τον άνθρωπο, το χιούμορ του , οι διηγήσεις του από τα παλιά που μας συνέπαιρναν !

Ωστόσο υπάρχει κάτι παρήγορο μέσα στο σημερινό πένθος.

Mechanical Solutions

Παρήγορο και αληθινό.

Άνθρωποι σαν τον Φοίβο Ιωαννίδη, ακόμα κι όταν έχουν φύγει από τη ζωή, εξακολουθούν να είναι παρόντες στον καθημερινό αγώνα και στην καθημερινή αγωνία. Όχι μόνο ως παράδειγμα, ή ως παρακαταθήκη. Αλλά και ως σιωπηλοί κριτές των λόγων και της πράξης μας. Της πολιτικής και των στόχων μας. Ως μέτρο του ήθους και της ανιδιοτέλειάς μας, κομματικού ή προσωπικού.  Ένα «αποτύπωμα» που θα κάνει τα αγαπημένα του παιδιά τον Γιάννη και τη Μυρτώ αλλά και το  εγγόνι του, τον Φοίβο , να νιώθουν υπερήφανοι για τη ζωή του, για την κοινωνική του αποδοχή και καταξίωση και για το φωτεινό του χαμόγελο που με τόση καλοσύνη σκόρπιζε απλόχερα παντού γύρω του .

Καλό ταξίδι Φοίβο, στου Παραδείσου τις γειτονιές …Σε διαβεβαιώνω πως όλοι όσοι σε γνωρίσαμε θα κρατήσουμε ζωντανή και τη μνήμη σου και τα διδάγματα ζωής που μας κατέλειπες ως πυξίδα πλεύσης στους δύσκολους σημερινούς καιρούς .

Δέσπω Καρνιαδάκη

δικηγόρος


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button