Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Απάντηση δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη στο άρθρο του πρώην δημάρχου Αντώνη Ζερβού («Ανοχή – συνενοχή – λαϊκισμός»)

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Κανονικά δεν θα χρειαζόταν απάντηση στον πρώην δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό για την πρόσφατη δημοσίευσή του. Όμως, επειδή αμφισβητεί ευθέως την νομιμότητα ενεργειών και εξαγγελιών της δημοτικής αρχής ξεκαθαρίζουμε άπαξ διαπαντός τις προθέσεις μας και δεν θα επανέλθουμε. Εξάλλου ο ίδιος αντικειμενικά έχει κριθεί για τα πεπραγμένα του και από τους δημότες μας.

Ο πρώην δήμαρχος με έναν «απόλυτο» τρόπο φαίνεται ότι δεν αποδέχεται την περίπτωση να υπάρχει διαφορετικό σχέδιο ή τρόπος για την νόμιμη επίλυση κάποιου δημοτικού προβλήματος. Αυτό όμως δεν είναι λογικό.

NOVA

Εμείς έχουμε μια πολιτική που δεν θέλει να κρύβεται και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε. Ακούμε προσεκτικά τους νομικούς – και έχουμε αρκετούς στην δημοτική μας ομάδα πλην του υπογράφοντος – και συμβουλευόμαστε τις υπηρεσίες του Δήμου και του Δημοσίου πριν από κάθε σχεδιασμό και ενέργειά μας. Δεν αποφασίζουμε με εμμονές και δεν κουνάμε το δάκτυλο σε κανένα. Ούτε στον πρώην δήμαρχο.

Επιθυμούμε την υποστήριξη της εκάστοτε κυβέρνησης και των βουλευτών και γενικά την συνεργασία των πολιτικών παραγόντων που ενδιαφέρονται για τον τόπο και αυτό δεν είναι απλώς θεμιτό αλλά και μια θεσμική υποχρέωση, παρά το ότι η δημοτική αρχή προέρχεται από μια ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών. Η αναφορά του σε «κομματικούς» χώρους είναι άσχετη με την περίπτωση.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Με την παρέμβασή του ο πρώην δήμαρχος προτείνει «επιχειρήματα» αντίδρασης για αυτά που σχεδιάζουμε για την Λαϊκή Αγορά το πρόβλημα της οποίας το προκάλεσε και το κληροδότησε σε εμάς ο ίδιος, για το παραλιακό μέτωπο για το οποίο ο ίδιος αδράνησε, για τον επανακαθορισμό του αιγιαλού στο Σίσι την οποία κατάσταση “κατεδάφισης” κληρονομήσαμε από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, για την χερσαία ζώνη λιμένα που στην δική του δημοτική θητεία διαμορφώθηκε η επιεικώς μέτρια κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα κ.ο.κ. Και το οξύμωρο είναι ότι αυτή την “κριτική” την κάνει χωρίς να έχει επαφή με τα σημερινά στοιχεία που συνθέτουν τον σχεδιασμό μας για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει τίποτα για τον δήμο που υπηρέτησε. Γι’ αυτό ας πάψει να εκφράζει ενόχληση γιατί δείχνει σαν να θέλει να επηρεάσει την έκβαση των δημοτικών θεμάτων. Δεν “δικαιώνεται” έτσι το παρελθόν.

Mechanical Solutions

Γίνεται αντιληπτό ότι ούτε η αντιπολίτευση του δήμου, ούτε στελέχη της που είχαν συμπορευτεί μαζί του στην προηγούμενη δημοτική περίοδο έχουν επισήμως υιοθετήσει αυτά που λέει, τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή. Κάποιοι μόνο ρωτούν πώς θα λύσουμε τα προβλήματα αποφεύγοντας να σημειώσουν την δική τους συμβολή σε αυτά κατά την προηγούμενη περίοδο και μέχρι σήμερα.

Επίσης, ο λαός του τόπου μας δεν θεωρούμε ότι είναι εθισμένος στην παράβαση κανονισμών και νόμων και ότι μόνο με αστυνόμευση θα δεχτεί να τους σεβαστεί. Έχουμε την πεποίθηση ότι μπορούμε με σχέδιο, με πειθώ, με κίνητρα και με φιλότιμο να πετύχουμε πολλά περισσότερα.

Η αποφυγή του επιθετικού λόγου από πλευράς μας και η μη αναφορά σε λεπτομέρειες ενεργειών της πρώην δημοτικής αρχής – που αποδοκιμάστηκαν και εκλογικά – δεν είναι αδυναμία. Είναι απλώς αποφυγή τοξικότητας και διασφάλιση ενότητας. Δεν κοιτάμε πίσω, πάμε μπροστά!

Παρά ταύτα ευχαριστούμε τον πρώην δήμαρχο για τις επισημάνσεις του και θα τις λάβουμε υπόψη με κάθε πρόσφορο τρόπο. Κατανοούμε ότι χρειάζεται ένα θεμιτό χρονικό διάστημα μέχρι να συνειδητοποιήσει κάποιος μία προσωπική ή συλλογική αλλαγή.

Μανώλης Μενεγάκης
Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Ανοχή = Συνενοχή = Λαϊκισμός | του Αντώνη Ζερβού


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button