Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κίτρινη καρδιά | του Μιχάλη Παπαντωνάκη

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Τίτλοι τέλους για τον τεράστιο Marco Reus στη συνεργασία του με την Borussia Dortmund.

Ένα συναινετικό διαζύγιο που μόνο συναινετικό δεν είναι. Στον πάγκο σχεδόν όλη τη χρονιά αλλά πάντα με προσφορά όταν έμπαινε αλλαγή. Πικρό τέλος στην αγαπημένη του Dortmund για έναν παίκτη που μπορεί να είναι και από τους πιο άτυχους όλων των εποχών (μαζί με το φαινόμενο). Έχασε το μουντιάλ του 2014 που το πήρε η Γερμανία από τραυματισμό, δεν πήρε ποτέ την Bundesliga τερματίζοντας 6 φορές στην 2η θέση αλλά δεν σκέφτηκε στιγμή να αφήσει την BVB για καμία άλλη ομάδα ακόμα κι αν στα πόδια του απλώθηκαν δεκάδες εκατομμύρια. Ούτε όταν η ομάδα ήταν στα τάρταρα τη χρονιά 2014-2015 που τον πρώτο γύρο σε 17 ματς είχε μόλις 15 βαθμούς και βρισκόταν στην 2η θέση από το τέλος (!). Τον Ιανουάριο του 2015 είχε σχεδόν συμφωνήσει με την Real Madrid όταν προς έκπληξη όλων ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του με την Borussia μέχρι το 2019 – βγάζοντας μάλιστα και την ρήτρα των 25.000.000€ που είχε στο προηγούμενο συμβόλαιο. Ηχηρό μήνυμα προς όλους ότι η Dortmund για αυτόν ήταν πάνω από όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Εκείνη τη χρονιά κατάφερε να ανεβάσει τη Dortmund από την 17η θέση στην 7η που οδηγούσε Ευρώπη με 31 βαθμούς στους 17 τελευταίους αγώνες.

NOVA

Οι Γερμανοί σαν φίλαθλοι δεν θεοποιούν ποτέ κανέναναθλητή, για αυτούς το σύνολο είναι πιο σημαντικό από τη μονάδα. Γι’ αυτό δεν θα δείτε ποτέ κανένα Γερμανό superstar όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, κυρίως της νότιας και δυτικής Ευρώπης. Ο Marco Reus δεν διέφερε από αυτό. Ταπεινός μια ζωή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σχετικά ντροπαλός. Σπάνια εμφανίζεται στον τύπο και προσπαθεί να προστατέψει την οικογένειά του από τους δημοσιογράφους – παρόλο που η σύζυγός του είναι επαγγελματίας μοντέλο.

Δεν είναι superstar και δεν ήθελε ποτέ να είναι, θα μπορούσε πολύ εύκολα άλλωστε. Αγάπησε μια ομάδα και έμεινε εκεί που χτυπούσε η καρδιά του πιο δυνατά. Εκεί που αποκαλεί σπίτι του με κάθε ευκαιρία. Εκεί που ακόμα και σήμερα (18 Μαΐου) στον τελευταίο του αγώνα μέσα στο Signal Iduna Park ή για τους πιο παλιούς Westfalenstadion, μετά τη λήξη του ματς ανέβηκε στην εξέδρα και γιόρτασε με τους οπαδούς.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Είπε ότι το σπίτι του και η καρδιά του βρίσκεται εκεί και είναι από τους λίγους που το εννοούν και το λένε κοιτάζοντας στα μάτια 80.000 άτομα που έμειναν για πάνω από μισή ώρα μετά τον αγώνα σταθεροί στις θέσεις τους να τον αποθεώσουν.

Σε ένα κόσμο που το κίνητρο στο ποδόσφαιρο είναι το χρήμα, σε ένα κόσμο που θεοποιούνται αθλητές από πολύ μικρή ηλικία, σε ένα κόσμο που η δίψα για δόξα σκεπάζει την μετριοφροσύνη και την ταπεινότητα, σε ένα κόσμο που το «εγώ» υπερισχύει του «εμείς», που η επιτυχία μετριέται σε μετάλλια και κύπελλα (και χρήμα, μην το ξεχνάμε αυτό) κάποιοι αρκετά θαρραλέοι ρομαντικοί επέλεξαν ένα δικό τους δρόμο. Ένας από αυτούς, τους ιστορικά ελάχιστους, είναι και ο Marco Reus.

Mechanical Solutions

Στον κόσμο του Zlatan Ibrahimovic, του CristianoRonaldo, του Mbappe, του Dembele, του Lewandowski καιπολλών άλλων, επέλεξε να είσαι ο Marco Reus, οFrancesco Totti, ο Alessandro Del Piero, ο StevenGerrard και ο Carles Puyol.

Μιχάλης Παπαντωνάκης

ένας ρομαντικός φίλαθλος


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button