Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Τσαβούσογλου | Λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια στην Ελλάδα

Νέοι προκλητικοί ισχυρισμοί από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Την ετοιμότητα της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο υπογράμμισε σήμερα με τη σειρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε νέες προκλητικές δηλώσεις.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε:  «Λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας και την εμποδίζουμε. Την τελευταία φορά η Ελλάδα θέλησε να διεξάγει μία επιστημονική έρευνα και μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας για 1 χλμ. (σ.σ. ανατολικά της Κρήτης). Ο στόχος τους δεν ήταν να κάνουν έρευνα στο ένα χιλιόμετρο, αλλά να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας. Φυσικά εμείς εκδώσαμε ΝAVTEX και προβήκαμε στις απαραίτητες προειδοποιήσεις. Αφού πρώτα το πολεμικό μας ναυτικό, ο στόλος μας προειδοποίησε το πλοίο και δεν έδωσε την άδεια να μπει σε εκείνη την περιοχή. Όταν εμποδίστηκαν εκεί, θέλησαν να μπουν ξανά, αυτή τη φορά από την Κύπρο, αλλά είχαν την ίδια αντιμετώπιση κι εκεί.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα και αν δεν κάνουν 2-3 δηλώσεις την ημέρα για την Τουρκία δεν ησυχάζουν. Δεν ξέρω ποιο είναι το όφελος από αυτό. Ίσως έχει να κάνει με την εσωτερική τους πολιτική», , δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στην κοινή συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα με τον ομόλογό του από τη Βενεζουέλα.

«Δεν μας εμποδίζει κάτι να κηρύξουμε και ΑΟΖ»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν απέκλεισε και κήρυξη ΑΟΖ, κατά τον ίδιο τρόπο που κήρυξε και υφαλοκρηπίδα, στην ανατ. Μεσόγειο, αν και είπε ότι δεν είναι απαραίτητη για τις έρευνες φυσικού αερίου. Η ΑΟΖ –υποστήριξε- αφορά περισσότερο τα δικαιώματα αλιείας.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

«Την υφαλοκρηπίδα μας την έχουμε ανακοινώσει, τη δηλώσαμε στα ΗΕ, την προστατεύουμε για τα καλά. Αυτό είναι αρκετό για τους υδρογονάνθρακες εκεί. Εξάλλου, η χρησιμότητα της ανακοίνωσης αποκλειστικής οικονομικής ζώνης αφορά μόνο τον πλούτο μέσα στο νερό. Τί σας έρχεται στο μυαλό, όταν σκέφτεστε πλούτος στο νερό; Η αλιεία. Για παράδειγμα, έχουμε δηλώσει την υφαλοκρηπίδα μας στη Μαύρη Θάλασσα ως αποκλειστική οικονομική ζώνη ταυτόχρονα. Με άλλα λόγια, μπορούμε να τη δηλώσουμε και στη Μεσόγειο.

Προς το παρόν, η αποκλειστική οικονομική ζώνη δεν έχει δηλωθεί στη Μεσόγειο, καθώς δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη, για το ψάρεμα, αλλά μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο. Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει η αντίληψη ότι ο υποθαλάσσιος πλούτος μας ή η υφαλοκρηπίδα μας δεν μπορούν να προστατευθούν επειδή δεν έχει κηρυχθεί αποκλειστική οικονομική ζώνη. Αυτό δεν είναι αλήθεια», σημείωσε.

Zuper Service

«Οι ΗΠΑ να κοιτάζουν πρώτα τα λάθη τους»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σχολίασε επίσης την επιστολή του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, προς το Κογκρέσο και την αναφορά του για την Τουρκία ότι «Η παρουσία της Τουρκίας στη Συρία απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Αντί να κατηγορούν την Τουρκία, οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν τις δικές τους λανθασμένες πολιτικές. Επίσης, θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς με τον αμερικανικό λαό και το Κογκρέσο.

Αυτή η επιστολή ήταν μια επιστολή αντιγραφή-επικόλληση. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις φράσεις και στο παρελθόν. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια όταν στέλνει επιστολές ή δίνει πληροφορίες στο Κογκρέσο. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του PKK και του YPG. Υποστηρίζουν αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό είναι έγκλημα σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button