Διεθνή

ΗΠΑ | Καταγγέλλουν την Κίνα για μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων στη Microsoft

Σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο - Τι καταγγέλλουν οι ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε σήμερα την Κίνα για παραβίαση διακομιστή email της Microsoft Exchange θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο στις αρχές του έτους.

Όπως αναφέρει το Associated Press, η αμερικανική κυβέρνηση όπως και συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ αποκάλυψαν ένα ευρύ φάσμα απειλών στον κυβερνοχώρο από την πλευρά του Πεκίνο, συμπεριλαμβανομένων κυβερνοεπιθέσεων, ζητώντας λύτρα από εταιρείες ύψους εκατομμυρίων δολαρίων.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας χρησιμοποιεί χάκερς εγκληματικών συμβάσεων, οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε προγράμματα εκβιασμών στον κυβερνοχώρο και κλοπή για δικό τους κέρδος», σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την διεξαγωγή της έρευνας.


Οι ανακοινώσεις του εξήραν τη σημασία της απειλής στον κυβερνοχώρο που θέτουν Κινέζοι κυβερνητικοί χάκερ, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να περιορίσει τις κυβερνεπιθέσεις με λογισμικό που απαιτεί λύτρα από εταιρείες με έδρα τη Ρωσία που στοχεύουν βασικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου ενός μαζικού αγωγού καυσίμων.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε επίσης την Κίνα για τις κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο με «σημαντικά αποτελέσματα» που στοχεύουν κυβερνητικούς θεσμούς και πολιτικούς οργανισμούς στην ΕΕ και τα 27 κράτη μέλη της, καθώς και βασικές ευρωπαϊκές βιομηχανίες.


Σχετικά άρθρα

Back to top button