Citron

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Γιατί οι φοιτητές αφήνουν τις σπουδές τους και πιάνουν δουλειά

BOX CAFE
DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση θεωρείται το εισιτήριο για μια καλύτερη καριέρα και υψηλότερες αμοιβές. Κι όμως, αυτές τις μέρες υπάρχουν πολλές καλές ευκαιρίες για όσους αναζητούν εργασία, με ή χωρίς πτυχίο.

Όπως αναφέρει το CNBC, τον Απρίλιο, οι εργοδότες πρόσθεσαν 428.000 θέσεις εργασίας και οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 5,5% από έτος σε έτος. Για μερικούς εγγεγραμμένους φοιτητές, αυτό μπορεί να είναι πολύ καλό νέο για να αντισταθεί κανείς.

“ΧΡΥΣΟΣ

Και αυτή τη στιγμή όλο και περισσότεροι φοιτητές επιλέγουν το κέρδος από τη μάθηση.

«Οι μαθητές επιλέγουν να κερδίζουν αντί να μαθαίνουν αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε ο Ντάνιελ Ρόζενβιγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διαδικτυακής εκπαίδευσης Chegg, σε μια συνέντευξη στο « TechCheck ». Παρακολουθούν λιγότερα μαθήματα, ώστε να μπορούν να εργάζονται περισσότερες ώρες και κάποιοι εγκαταλείπουν εντελώς, είπε.

“IN_AND_OUT

«Και πραγματικά δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει, σωστά; Είναι μια έξυπνη, συνετή επιχειρηματική απόφαση για αυτούς αυτή τη στιγμή, δηλαδή, εάν οι μισθοί τους διπλασιαστούν και τριπλασιαστούν, γιατί να μην πάρουν αυτά τα χρήματα και να αφιερώσουν περισσότερες ώρες και να παρακολουθήσουν λιγότερα μαθήματα ή καθόλου μαθήματα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Κέντρου Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Εκκαθάρισης Σπουδαστών, λιγότεροι μαθητές επέστρεψαν ξανά φέτος στις τάξεις, μειώνοντας τις εγγραφές προπτυχιακών σπουδών κατά ένα επιπλέον 3,1% από πέρυσι.

Mechanical Solutions

Ο αριθμός των προπτυχιακών σπουδαστών στο κολέγιο είναι τώρα μειωμένος κατά 6,6% σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια – απώλεια άνω του 1 εκατομμυρίου φοιτητών.

Έρχονται κι άλλες αποχωρήσεις

Zuper Service

Και ακόμη περισσότεροι φοιτητές αποχωρούν το επόμενο έτος.

Το 17% των σημερινών φοιτητών δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει και το 19% δεν είναι σίγουρο για τα σχέδιά του, σύμφωνα με έρευνα του Intelligent.com, που επισημαίνει ότι οι μαθητές που πλησιάζουν στην αποφοίτησή τους είναι πιο πιθανό να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Οι περισσότεροι αναφέρουν την ισχυρή αγορά εργασίας ως την αιτία — το 31% των μαθητών που σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν το σχολείο δήλωσαν ότι θέλουν να επωφεληθούν από τις αυξημένες ευκαιρίες απασχόλησης και να εξασφαλίσουν δουλειά. Φυσικά, το αυξανόμενο κόστος του κολεγίου και η αύξηση των υπολοίπων φοιτητικών δανείων έπαιξαν επίσης ρόλο.

Οι άλλες μελέτες

Και όμως, μελέτες δείχνουν ότι οι απόφοιτοι κολεγίου θα κερδίσουν σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια περισσότερο κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.

«Η πιθανή απώλεια για τα κέρδη και τα μελλοντικά συμβόλαια αυτών των φοιτητών είναι σημαντική, κάτι που θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το έθνος συνολικά τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Doug Shapiro, εκτελεστικός διευθυντής του National Student Clearinghouse Research Center.

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων φοιτητών που έχουν ολοκληρώσει τη Δωρεάν Αίτηση για Ομοσπονδιακή Φοιτητική Βοήθεια, ή FAFSA, για το επόμενο έτος μειώθηκε κατά 12,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με μια ξεχωριστή έκθεση του National College Attainment Network με βάση στοιχεία από το Γραφείο της Ομοσπονδιακής Φοιτητικής Βοήθειας.

Επειδή το FAFSA χρησιμεύει ως πύλη σε όλα τα ομοσπονδιακά χρήματα, συμπεριλαμβανομένων των δανείων, των σπουδών εργασίας και των επιχορηγήσεων, τα ποσοστά ολοκλήρωσης είναι ένας άλλος δείκτης της πρόθεσης των φοιτητών να επανεγγραφούν, ιδιαίτερα μεταξύ προπτυχιακών με χαμηλό εισόδημα.

«Η πιο πιθανή εξήγηση εδώ είναι ότι η οικονομία είναι τόσο καυτή, οι θέσεις εργασίας είναι άφθονες και το κόστος ευκαιρίας που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μπορεί να τους τραβάει από τα ακαδημαϊκά μονοπάτια στο εργατικό δυναμικό», είπε ο DeBaun.

Για φοιτητές με χαμηλότερο εισόδημα, το κόστος ευκαιρίας είναι ακόμη μεγαλύτερο. «Η προοπτική να απορρίψετε μια καλά αμειβόμενη εργασία σας κοστίζει περισσότερο εάν το οικογενειακό σας εισόδημα είναι μικρότερο», είπε.

Ωστόσο, «αυτά τα δεδομένα παρουσιάζουν μια ανησυχητική εικόνα για τους μαθητές που δεν φοιτούν», πρόσθεσε ο DeBaun. Ιστορικά, μόνο το 13% των ατόμων που εγκαταλείπουν το κολέγιο επιστρέφουν μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με μια έκθεση του National Student Clearinghouse , και ακόμη λιγότεροι αποφοιτούν.

«Χαίρομαι που υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί που βρίσκουν δουλειά», πρόσθεσε ο Cody Hounanian, εκτελεστικός διευθυντής στο Student Debt Crisis Centre. Αλλά «αν χάσουμε την αξία της εκπαίδευσης, μπορεί να βρεθούμε λιγότερο ευημερούντες στο μέλλον», είπε.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button