ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
TECH & SCIENCE

Apple | Αναλυτής προβλέπει πότε θα αντικαταστήσει το iPhone

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Υπάρχει περίπτωση η Apple να αντικαταστήσει το iPhone, το οποίο πουλά πάνω από 200 εκατομμύρια κάθε χρόνο και την έχει κάνει μια από τις πλουσιότερες εταιρίες στον κόσμο; Κι’ όμως, ο αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo της TF International το πιστεύει, όπως μεταφέρει το 9to5mac.

Παρά την τεράστια επιτυχία των smartphones της Apple, τα τελευταία χρόνια η εταιρία έχει αρχίσει να προσθέτει και συνδρομητικές υπηρεσίες στην φαρέτρα των προϊόντων της, μαζί με τις software και hardware προτάσεις της, καθώς καμία επιχείρηση δε μπορεί να βασίζεται τόσο πολύ σε ένα προϊόν της.

“ΧΡΥΣΟΣ

Πότε ενδέχεται να αντικατασταθεί το iPhone;

Με το σκεπτικό αυτό, ο Kuo πιστεύει πως το μέλλον της Apple συνδέεται με την επαυξημένη πραγματικότητα (AR). Συγκεκριμένα, ο αναλυτής προβλέπει πως η εταιρία στοχεύει να αντικαταστήσει το iPhone μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια με κάποιο AR προϊόν.

Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση για Ajinomoto Build-up Film (ABF), το οποίο είναι ένα υπόστρωμα που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των στοιχείων των σύνθετων επεξεργαστών, ο αναλυτής εκτιμά πως η Apple θέλει να πουλήσει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο AR συσκευές, κάτι που είναι λογικό αν πράγματι μιλάμε για αντικαταστάτη, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1 δισεκατομμύριο ενεργοί iPhone χρήστες.

“IN_AND_OUT

Ποιος ενδέχεται να είναι είναι ο αντικαταστάτης του iPhone;

Ο αναλυτής πιστεύει πως η Apple ετοιμάζει ένα mixed reality (AR/VR) headset, κάτι το οποίο φημολογείται έντονα τελευταία, και θεωρεί πως θα παρουσιαστεί εντός του 2022 με επεξεργαστική ισχύ αντίστοιχη ενός Mac. Ενδεχομένως η πρόταση της Apple να μην είναι κάποιο τυπικό headset, όπως για παράδειγμα τα Oculus που ήδη γνωρίζουμε, αλλά μια προηγμένη υλοποίηση γυαλιών, όπως για παράδειγμα το εντυπωσιακό demo του Google Glass που είχαμε δει πριν χρόνια και εν τέλει αποδείχθηκε αποτυχημένο πείραμα.

Mechanical Solutions

Μάλιστα, ο αναλυτής θεωρεί πως για να πετύχει το προϊόν θα πρέπει να είναι συμβατό με μια ευρεία γκάμα εφαρμογών και όχι μόνο με συγκεκριμένες. Συγχρόνως, πιστεύει πως το μοντέλο πρώτης γενιάς θα μπορεί να δουλέψει χωρίς να απαιτεί σύνδεση με iPhone για off-device processing (όπως συνέβη για παράδειγμα με το πρώτο Apple Watch) και έτσι η αυτονομία του θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την συνολική του επιτυχία.

Φυσικά, όσο ενδιαφέρον και αν έχουν εικασίες, ειδικά όταν προέρχονται από αξιόπιστους αναλυτές, μόνο ο χρόνος θα δείξει ποια είναι τα σχέδια της Apple. Τώρα το αν πράγματι η εταιρία σκοπεύει να παρουσιάσει κάποια AR συσκευή μέσα στον επόμενο χρόνο, αυτό είναι κάτι που θα το μάθουμε σύντομα.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
Unboxholics

Σχετικά άρθρα

Back to top button