ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΕΙΣ

Ρυζοσαλάτα με αβγά

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Μια ρυζοσαλάτα είναι ο ιδανικός τρόπος για να αξιοποιήσετε το ρύζι που μπορεί να περίσσεψε από το φαγητό της προηγούμενης μέρας.

Υλικά

  • 150γρ. ρύζι basmati
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300γρ. μανιτάρια φρέσκα, λευκά, σε φετούλες
  • 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο, χοντροκοπανισμένο
  • 3 αβγά σφιχτοβρασμένα, καθαρισμένα
  • 1 φλιτζάνι λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεβγάζετε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό και το στραγγίζετε. Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το ρύζι. Το βράζετε για 12-14 λεπτά και το στραγγίζετε καλά.

“ΧΡΥΣΟΣ

Ζεσταίνετε 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Μόλις ροδίσουν τα αλατοπιπερώνετε και τα καρυκεύετε με τον κόλιανδρο.

Προσθέτετε το μίγμα του τηγανιού στο ρύζι και μεταφέρετε το καινούριο μίγμα σε σαλατιέρα. Κόβετε τα αβγά στα 8 και τα προσθέτετε στη σαλατιέρα. Ρίχνετε τη λιαστή ντομάτα, το υπόλοιπ ελαιόλαδο και ελέγχετε το αλατοπίπερο. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button