Γεύσεις

Μελιτζάνες στον φούρνο με ντομάτα, κρεμμύδι και φέτα

Ένα πιάτο όλο νοστιμιά. Οι μελιτζάνες, ζουμερές με τη σάλτσα τους, μπαίνουν στον φούρνο και δεν περνούν απ’ το τηγάνι, για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα

Υλικά

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

4 μελιτζάνες
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
30 γρ. ντοματοπελτέ
4 ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγο κύμινο
100 γρ. φέτα, σε κύβους
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία


Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε ρόμβους. Τις βάζουμε σε αλατόνερο για 40΄ για να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις στραγγίζουμε καλά, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για 15΄-20΄.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε μια σύβραση με το άλλο μισό ελαιόλαδο στο οποίο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε. Μετά από λίγο προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, μισό ποτήρι νερό, τον μαϊντανό, λίγο κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 10΄ να μελώσουν. Τοποθετούμε τη σύβραση πάνω από τις μελιτζάνες, προσθέτουμε από πάνω τη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 20΄-25΄










Σχετικά άρθρα

Back to top button