ΓΕΥΣΕΙΣ

Κρητική γιαουρτόπιτα | Πανεύκολο, λαχταριστό και πανάλαφρο κέικ | Video



Τι κι αν είναι καλοκαίρι; Εμείς λατρεύουμε τα γλυκά σνακ και θέλουμε να τα απολαμβάνουμε ακόμη και τους θερινούς μήνες. Θέλουμε, όμως, κάτι ελαφρύ που να μην μας βαραίνει αλλά αντίθετα να μας δίνει την απολαυστική γεύση που χρειαζόμαστε. Ψάχνοντας για την ιδανική γλυκιά επιλογή, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για κρητική γιαουρτόπιτα.

Πρόκειται, στην ουσία, για ένα κέικ, τόσο μαλακό και αφράτο, σαν σύννεφο. Είναι πεντανόστιμο, με πανάλαφρη γεύση και άρωμα που θα σε ξετρελάνει.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη με λίγα και απλά υλικά. Δεν θα σου πάρει πολλή ώρα για να τη φτιάξεις, ενώ το αποτέλεσμα είναι όνειρο. Υπάρχει και βίντεο.

Θα φάει όλη η οικογένεια ενώ θα το λατρέψουν τα παιδιά.

swell adv 2021

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά χωριστά κρόκοι-ασπράδια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 140 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα κομμένα στα 4
  • Για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
    παγωτό βανίλια ή καϊμάκι
    γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να μαλακώσουν. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους χτυπώντας ενδιάμεσα.
  • Αρωματίζουμε με το εκχύλισμα βανίλιας και ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας με το μίξερ.
  • Ενώνουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε εναλλάξ με τη μαρέγκα στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ασπρισμένα και κομμένα στα τέσσερα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα (24 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στη μεσαία σχάρα.
  • Μετά τα 45 λεπτά δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι, αν είναι έτοιμο (αν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό), χρειάζεται ψήσιμο περίπου 1 ώρα.
  • Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, αφαιρούμε τη φόρμα και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό και με λίγο γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα, αν το επιθυμούμε.

Καλή απόλαυση!










Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button