ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε το σχέδιο δράσης εμβολιασμών στις φυλακές της χώρας

Ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης εμβολιασμών στις φυλακές της χώρας, υπό την επίβλεψη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο ενημερώνει πως την εποπτεία και τον συντονισμό του σχεδίου εμβολιασμών στις φυλακές έχει αναλάβει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική Ελευθέριος Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως το εγχείρημα παρουσίαζε σειρά προκλήσεων και δυσκολιών, όπως για παράδειγμα το γεγονός πως οι αλλοδαποί κρατούμενοι των φυλακών δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Χάρη στην άμεση ανταπόκριση, αλλά και στην πολύτιμη συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού καταφέραμε να απλώσουμε ένα επιπλέον πλέγμα προστασίας της υγείας ενάντια στον Covid-19 μίας ιδιαίτερα ευάλωτης πληθυσμιακής ομάδας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός.

Η ανακοίνωση του υπουργείου για τον εμβολιασμό στις φυλακές

swell adv 2021

Από τις πρωινές ώρες σήμερα αναπτύσσεται σε όλο το δίκτυο των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της Χώρας το ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο εμβολιασμού κρατουμένων σε αυτά. Πρόκειται για μία σημαντική δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την προστασία της υγείας των κρατουμένων στα Καταστήματα Κράτησης της Χώρας έναντι του κινδύνου διασποράς του Covid-19

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Αναπτύσσεται υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική κ. Ελευθέριου Οικονόμου με την στενή συνεργασία και αρωγή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού. Την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου εμβολιασμού κρατουμένων έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Με τη διαδικασία εμβολιασμού να έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο ο κ. Οικονόμου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η πραγματοποίηση των εμβολιασμών στα Καταστήματα Κράτησης της Επικράτειας συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα στην περαιτέρω προστασία της υγείας των κρατουμένων. Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η υλοποίηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου για ταυτόχρονο εμβολιασμό σε όλα τα Σωφρονιστικά Καταστήματα της Χώρας δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα εγχείρημα χωρίς πλήθος δυσκολιών οι οποίες έπρεπε να υπερκεραστούν. Τέτοια δυσχέρεια, λόγου χάρη, αποτέλεσε η έλλειψη ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς κρατουμένους, απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο για την υλοποίηση των εμβολιασμών. Χάρη στην άμεση ανταπόκριση, αλλά και στην πολύτιμη συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού καταφέραμε να απλώσουμε ένα επιπλέον πλέγμα προστασίας της υγείας ενάντια στον Covid-19 μίας ιδιαίτερα ευάλωτης πληθυσμιακής ομάδας.

Για τους λόγους αυτούς θέλω να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και Υπουργεία καθώς η σημερινή ημέρα αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της σπουδαιότητας αλλά και της αποτελεσματικότητας μίας ακόμη καλά οργανωμένης ομαδικής προσπάθειας προς όφελος της υγείας ευάλωτων συνανθρώπων μας».


Σχετικά άρθρα

Back to top button