ΕΛΛΑΔΑ

Τζαβάρας | Δεν μπορεί να σκεφτόμαστε το Μάτι όταν έχουμε φωτιές σε Εύβοια και Ηλεία

Ο Κ. Τζαβάρας χαρακτήρισε "αδιανόητο" σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα να μη μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να μιλάμε για "κακούς εμπρηστές" και κάθε 3-4 χρόνια να μπαίνουν φωτιές στις ίδιες περιοχές.Αιχμές για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και η πυροσβεστική στις καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού αφήνει ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

“Δεν μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας το Μάτι όταν σβήνουμε φωτιές στην Εύβοια και στην Ηλεία. Το Μάτι ήταν μια μοναδική περίπτωση και δεν πρέπει να είναι το μοντέλο. Δεν θα πρέπει να προσανατολίζουμε όλες τις προσπάθειες στο να γλυτώσουμε από τον εφιάλτη που ζήσαμε στο Μάτι”, επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ερωτηθείς για την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε τους κ.κ. Τσουβάλα και Κολοκούρη και η ΝΔ τους αναβάθμισε, ο ίδιος είπε ότι “δεν χρειάζεται να δαιμονοποιούμε πρόσωπα”, αλλά “να αναδεικνύουμε θεσμούς, να εκσυγχρονίσουμε την κρατική μηχανή προκειμένου να ξεφύγουμε από τις εφιαλτικές μνήμες με δημιουργικό τρόπο”.

Ο πρώην υπουργός, χαρακτήρισε “αδιανόητο” σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα να μη μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να μιλάμε για “κακούς εμπρηστές” και κάθε 3-4 χρόνια να μπαίνουν φωτιές στις ίδιες περιοχές, ενώ αγνοούμε μελέτες “που υπάρχουν τουλάχιστον από το 2007” και οι οποίες επισημαίνουν ότι πρέπει να διορθωθεί “αυτό που έγινε το 1998”, με τη μεταφορά της ευθύνης της κατάσβεσης πυρκαγιών από τη δασική υπηρεσία, στην πυροσβεστική.

swell adv 2021

Θεσμική δυσλειτουργία

Παράλληλα, τη ριζική αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών πρότεινε στη συνέντευξή του ο κ. Τζαβάρας. Ειδικότερα επεσήμανε ότι το υπάρχον μοντέλο πυροπροστασίας στα δάση χαρακτηρίζεται από πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων και εμπλοκή πολλών υπηρεσιών στο ίδιο αντικείμενο. Αποτέλεσμα αυτής της θεσμικής δυσλειτουργίας είναι η αναποτελεσματική αντιμετώπιση (πρόληψη και καταστολή) των κινδύνων από τις δασικές πυρκαγιές.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button