ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία | Τι αλλάζει από την νέα χρονιά – Ξαναγράφονται όλα τα βιβλίαΘέλουμε να αλλάξουμε την φιλοσοφία πάνω στην οποία κινείται η εκπαίδευση στην Ελλάδα και να την κάνουμε πιο ευέλικτη» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Τώρα ότι Συμβαίνει».

Όπως τόνισε, από το Σεπτέμβριο θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στα σχολεία ώστε σταδιακά να αλλάξυν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και να δωθείμεγαλύτερη ευελιξία στους εκπαιδευτικούς.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Παράλληλα, το υπουργείο θα ξεκινήσει διαγωνισμό για την εγγραφή όλων των βιβλίων που διδάσκονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων τόνισε ότι υπάρχουν 3 τρόποι για να λάβουν οι μαθητές τα αποτελέσματα:

swell adv 2021

  • Οι παραδοσιακοί πίνακες στα σχολεία
  • Η Ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας
  • Τα SMS στα κινητά

Η πλατφόρμα άνοιξε την Παρασκευή και κλείνει την Τρίτη 9 Ιουλίου για να δηλώσουν όλοι τα στοιχεία τους ώστε να τους σταλούν με SMS με τα αποτελέσματα.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Τα μηνύματα θα στέλνουν ταυτόχρονα τα αποτελέσματα των πανελληνίων.

Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο

Σε όλη τη χώρα τα παιδιά θα ξεκινούν στο νηπιαγωγείο από τα 4 τους χρόνια γιατί έχει διαπιστωθεί ότι όταν τα παιδιά λαμβάνουν προσχολική εκπαίδευση νωρίτερα έχουν καλύτερες επιδόσεις στη μάθηση.

Υπάρχουμε μεριμνήσεις για  επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλύψουμε τις επιπλέον ανάγκες.

Επιπλέον θα ενταχθούν δραστηριότητες όπως αγγλικά και αρκετά εργαστήρια δεξιοτήτων όπως κριτικής σκέψης και ενσυναίσθησης που θα προάγει το σεβασμό προς το περιβάλλον, την  ρομποτική, την επιχειρηματικότητα και πολλά ακόμη.

Διπλάσια πρότυπα και πειραματικά και για πρώτη φορά δημιουργούνται τα πρώτα πρότυπα επαγγελματικά λύκεια


Σχετικά άρθρα

Back to top button