ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Διαστάσεις επιδημίας παίρνει η πώληση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού πωλούνται έναντι 165 ευρώ μέσω διαδικτύου, με την πληρωμή μάλιστα να γίνεται με Bitcoin - Στο κόλπο του παράνομου εμπορίου έχουν μπει και οι αρνητικές δηλώσεις των rapid test.

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Προβληματισμό εγείρει η εκτίναξη του αριθμού των πλαστών πιστοποιητικών, τη στιγμή που το υγειονομικό επιτελείο στέλνει συνεχή μηνύματα για διενέργεια περισσότερων εμβολιασμών εν μέσω επιβάρυνσης του ιϊκού φορτίου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να παρακάμψουν το σύστημα. Μέσα από σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα, χρήστες αναζητούν επιτήδειους προκειμένου να αποκτήσουν ένα πλαστό πιστοποιητικό για να αποφύγουν τον εμβολιασμό.

“ΧΡΥΣΟΣ

Αποκαλύπτεται ότι αναζητούν πλαστά πιστοποιητικά, παραπέμπονται σε συγκεκριμένη πλατφόρμα με κρυπτογραφημένα μηνύματα, ώστε να μην γίνει αντιληπτοί.

Πόσο κοστολογείται το πλαστό rapid test

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού πωλούνται έναντι 165 ευρώ μέσω διαδικτύου, με την πληρωμή μάλιστα να γίνεται με Bitcoin. Στο κόλπο του παράνομου εμπορίου έχουν μπει εσχάτως και οι αρνητικές δηλώσεις των rapid test, για όσους αρνούνται να προβούν σε αυτόν τον έλεγχο, σε διαγνωστικό κέντρο.

“IN_AND_OUT

Παρέχεται, μάλιστα, και η δυνατότητα επιλογής εμβολίου. Το πλαστό φαίνεται τόσο… γνήσιο που περνά τον σχετικό έλεγχο. Οσον αφορά στο πλαστό rapid test, κοστολογείται γύρω στα 65 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για τον τρόπο με τον οποίο δρουν Βούλγαροι απατεώνες, παρέχοντας πιστοποιητικά σε άτομα, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, μίλησε στη δημόσια τηλεόραση ο «επιχειρησιακός βραχίονας» του παράνομου κυκλώματος στην Ελλάδα, ο οποίος επιβεβαίωσε αυτό που υπήρχε ως φήμη: έναντι 300 ευρώ μπορεί να αποκτήσει κάποιος πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία, χωρίς να του έχει χορηγηθεί δόση, με ενδιαφερόμενους να προέρχονται κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία «πνίγεται» το τελευταίο διάστημα από τον κορωνοϊό.

Mechanical Solutions

Με την Βουλγαρία να σπάει κάθε μέρα αρνητικά ρεκόρ θνησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να καταγραφεί τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, αφού είναι η χώρα με τους περισσότερους «αρνητές», αυξάνονται διαρτκώς οι καταγγελίες για οικογενειακούς γιατρούς που εκδίδουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, με τα στοιχεία του κάθε πολίτη, χωρίς όμως να έχει εμβολιαστεί.

Στη Βουλγαρία, οι εμβολιασμοί γίνονται από οικογενειακούς γιατρούς (σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον -ο γιατρός είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τον ασθενή, ενώ στα εμβολιαστικά κέντρα εμπλέκονται πάντα 6-7 άτομα στη διαδικασία) και αυτό φαίνεται να έχει επιτρέψει σε επιτήδειους να εμπορεύονται πιστοποιητικά άνευ εμβολιασμού, κάτι που έχει γίνει γνωστό και στην Ελλάδα.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button