Ελλάδα

Meteo | Έρχεται το πρώτο ισχυρά φαινόμενα κακοκαιρίας – Βροχές, χαλάζι και ενισχυμένοι άνεμοι

Από το μεσημέρι της Τετάρτης έως και το τέλος της εβδομάδας αναμένονται κατά περιόδους ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αλλά και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ατμοσφαιρική διαταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας αναμένεται να σχηματίσει βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινούμενο αργά ανατολικά θα επηρεάσει τη χώρα μας με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα από τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης έως και το τέλος της εβδομάδας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Αυτό θα είναι και το πρώτο γενικευμένο κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου, 110 ημέρες μετά τις πολυήμερες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν κατά το πρώτο μισό του Ιουνίου», επισημαίνει το Meteo.

Σύμφωνα με την ίδια πρόγνωση καιρού περισσότερο θα επηρεαστούν τμήματα της δυτικής Ελλάδας, όπου τα φαινόμενα εκτός από ένταση θα έχουν και αυξημένη διάρκεια.


Πιο αναλυτικά, το Meteo επισημαίνει ότι: 

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos
  • Τα ισχυρά φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.
  • Σημαντικές και κατά περιόδους ισχυρές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις καμένες εκτάσεις της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.
  • Περισσότερο θα επηρεαστούν τμήματα της Δυτικής Ελλάδας (Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, Δυτική Στερεά) όπου τα φαινόμενα εκτός από ένταση θα έχουν και αυξημένη διάρκεια.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button