ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τα ζώα

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Αναθεώρηση της νομοθεσίας για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των ζώων ζητά η Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τονίζοντας την ανάγκη ομοιόμορφης εφαρμογής της σε όλα τα κράτη μέλη.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε από την Επιτροπή την Τρίτη με 36 ψήφους υπέρ, 5 κατά και 7 αποχές. Τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ της διαβίωσης των ζώων που προορίζονται για την παραγωγή τροφίμων δεν εφαρμόζεται με συνέπεια σε όλα τα κράτη μέλη, υστερεί σε σχέση με τις επιστημονικές εξελίξεις και θεσπίζει ελάχιστα πρότυπα καλής διαβίωσης και μόνο για ορισμένα είδη.

“ΧΡΥΣΟΣ

Το ψήφισμα ζητά να υπάρχουν αποδείξεις των κανόνων καλής διαβίωσης των ζώων εντός της ΕΕ. Η «καλή διαβίωση» θα πρέπει να βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και σε εξειδικευμένη προσέγγιση ανά είδος.

Στο πλαίσιο αυτό, προτάσσεται η ανάγκη για παροχή στους αγρότες επαρκούς χρόνου, υποστήριξης, αλλά και χρηματοδότησης, ώστε να μπορούν να επενδύσουν σε καλύτερη διαβίωση των ζώων. Η αναθεώρηση της νομοθεσίας θα πρέπει επίσης να λαμβάνει υπόψη το εισόδημα και την ανταγωνιστικότητα των αγροτών της ΕΕ στην παγκόσμια αγροτική αγορά, σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές.

“IN_AND_OUT

Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές χαιρετίζουν την Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών με τίτλο «End the Cage Age» (=Τελειώστε τα κλουβιά) και προτρέπουν να απαγορευθεί η διαβίωση σε κλουβιά για τις ωοπαραγωγικές όρνιθες.

Το ψήφισμα σχετικά με τη βελτίωση της διαβίωσης των ζώων πρέπει τώρα να ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πράγμα που ενδεχομένως θα γίνει κατά τη σύνοδο του Δεκεμβρίου.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button