ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανεβαίνει η τιμή της αμόλυβδης – Κοντά στα 2 ευρώ σε κάποιες περιοχέςΗ μέση τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται πάνω από τα 1,75 ευρώ ανά λίτρο, ωστόσο ήδη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας φλερτάρει με τa 2 ευρώ, «ελαφραίνοντας» το πορτοφόλι Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Αναζητώντας την αιτία του προβλήματος, το πρώτο που θα διαπιστώσει κανείς είναι ότι η διεθνής τιμή του μαύρου χρυσού έχει πάρει τον ανήφορο. Τον περσινό Αύγουστο η τιμή του Brent βρισκόταν στα 45 δολάρια, έχοντας καταγράψει άνοδο 23 δολαρίων από το Μάρτιο του 2020.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Πλέον, η τιμή “παίζει” σταθερά πάνω από τα 70 δολάρια, υποχρεώνοντας τους διεθνείς Οργανισμούς να αναθεωρούν διαρκώς τις προβλέψεις τους. Παρά ταύτα, αυτό το ράλι δεν είναι η μόνη ή μάλλον η βασική αιτία για τις “αλμυρές” τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει την 4η υψηλότερη φορολογία στην Ευρώπη

Νέα συγκριτική μελέτη- αυτήν τη φορά από το Tax Foundation- αναδεικνύει το πρόβλημα της υψηλής φορολογίας στα καύσιμα στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται σχετικά, το ελάχιστο όριο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην αμόλυβδη είναι 0,36 ευρώ ανά λίτρο αλλά μόνο η Βουλγαρία και η Ουγγαρία κινούνται σε αυτά τα επίπεδα, καθώς οι υπόλοιπες χώρες εφαρμόζουν υψηλότερους ΕΦΚ.

swell adv 2021

Τον βαρύτερο φόρο πληρώνουν οι Ολλανδοί και ακολουθούν οι Ιταλοί και οι Φινλανδοί. Κι ενώ θα περίμενε κανείς στην πρώτη πεντάδα να βρίσκονται χώρες με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, στην 4η θέση φιγουράρει η Ελλάδα, όπου ο ΕΦΚ ανέρχεται σε 0,70 ευρώ ανά λίτρο!!!

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Δείτε τη σύγκριση στην Ευρώπη

pinakas.JPG


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button