GMG Constructions | adv


Κρήτη

Γ. Βάρδας | Η εικόνα των σκουπιδιών δεν μας τιμά – Σοβαρό πρόβλημα για τον δήμο

«Στενάζουν» κάποιες γειτονιές της πόλης του Αγίου Νικολάου, υπό το «βάρος» των σκουπιδιών που άλλοτε γεμίζουν τους κάδους, η τοποθετούνται έξω από αυτούς. Σωροί όπως έπιπλα, άχρηστα αντικείμενα, κλαδιά, οικοδομικά υλικά στοιβάζονται, παρά την τοποθέτηση μεγάλων ανοιχτών κάδων σε συγκεκριμένα σημεία του δήμου.

«Η εικόνα των σκουπιδιών, όπως: κλαδιά δέντρων, φύλλα, οικοδομικά υλικά, ογκώδη αντικείμενα και άλλα που δεν προορίζονται να τοποθετηθούν στους κοινούς κάδους απορριμμάτων, δεν μας τιμά και αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για τον δήμο και τους δημότες του».

apostolakis adv 2

Magali-Elounda

Τα παραπάνω δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Βάρδας, με αφορμή την απόρριψη μεγάλου όγκου κλαδιών, οικοδομικών υλικών και άλλων αντικειμένων στην ευρύτερη περιοχή όπου στεγάζονται τα σχολικά συγκροτήματα και το ΕΚΑΒ, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να συνεργαστούν με τον Δήμο, ώστε να εκλείψει η θέα των ογκωδών αντικειμένων και όχι μόνο, από τους δρόμους, τις γειτονιές και τα χωριά.

mechanical adv 2021

Όπως τονίζει, παρατηρείται το φαινόμενο ακόμα και επαγγελματίες να μην συμμορφώνονται με τον υφιστάμενο κανονισμό καθαριότητας και ν΄ αφήνουν κάθε λογής απορρίμματα, σε διάφορα σημεία της πόλης, αν και έχει δοθεί η δυνατότητα των ανοιχτών κάδων, αλλά και αυτή της μεταφοράς υλικών (500 κιλά) από ιδιώτες στον ΧΥΤΑ, σε προβλεπόμενες ημέρες (εκτός Πέμπτης και Κυριακής). Εάν συνεχιστεί αυτή η λογική – επεσήμανε ο κ. Βάρδας -μετά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις που έχουν δοθεί προς ενημέρωση των δημοτών στα Μ.Μ.Ε, από την αρμόδια Δ/νση του Δήμου, θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε στην επιβολή προστίμων.

zuper adv 2021

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δ/νσης Περιβάλλοντος.

«Το Τμήμα Καθαριότητας – Ανακύκλωσης ενημερώνει τους δημότες ότι τοποθετήθηκαν μεγάλοι ανοιχτοί κάδοι για τα ογκώδη αντικείμενα στις παρακάτω θέσεις:

1) Άγιος Νικόλαος γήπεδα τένις πίσω από την Ένωση Μεραμβέλλου
2) Άγιος Νικόλαος Ξηρόκαμπος ΕΚΑΒ
3) Αλμυρός είσοδος Βιολογικού επί της επαρχιακής οδού
4) Ρούσα Λίμνη χώρος πολιτιστικού συλλόγου
5) Κριτσά επαρχιακή οδός κάμπος
6) Κρούστας
7) Καλό Χωριό
8) Βρουχάς
9) Λίμνες
10) Νεάπολη δρόμος λαϊκής αγοράς
11) Σίσι Τάρμαρος πίσω από βενζινάδικο
12) Μίλατος δρόμος προς Σπήλαιο

Τα ογκώδη αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται ΕΝΤΟΣ των κάδων.

 ΟΧΙ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΝ

 ΟΧΙ ΟΙΚΙΑΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Παρακαλούμε όλους να συνεργασθούν με το Δήμο και να βοηθήσουν ώστε να εκλείψει η θέα των ογκωδών αντικειμένων από τους δρόμους καθώς και να υπάρχει καθαριότητα στις θέσεις που τοποθετήθηκαν οι κάδοι.

Συνεχίζουν να ισχύουν τα παρακάτω:

Α) Για μικρές ποσότητες ογκωδών αντικειμένων, οι δημότες μπορούν να  συνεννοούνται με τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου για την περισυλλογή τους (σημείο τοποθέτησης και ώρα περισυλλογής) ως εξής: α) Δημοτική Ενότητα Αγίου Νικολάου στο τηλ. 6972209997  Δευτέρα – Παρασκευή από 7.00 – 13.30 β) Δημοτικές Ενότητες Νεάπολης και Βραχασίου στο τηλ. 6972448526  Δευτέρα – Παρασκευή από 7.00 – 13.30

Β) Εάν πρόκειται για μεγάλες ποσότητες ογκωδών αντικειμένων, θα πρέπει να μεταφέρονται και να απορρίπτονται απ΄  ευθείας στο ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου. Ωράριο λειτουργίας: 7.30-13.40  Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο.

Γ) Εάν πρόκειται για μπάζα και προϊόντα εκσκαφών, κατεδαφίσεων και ανακαινίσεων, θα πρέπει να μεταφέρονται στις εγκεκριμένες μονάδες ανακύκλωσης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατεδαφίσεων Κατασκευών (ΑΕΚΚ).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Τα οικιακά απορρίμματα τοποθετούνται στους κάδους απορριμμάτων σε καλά δεμένες σακούλες ενώ στα καλαθάκια τοποθετούνται μόνο μικροαπορρίμματα.

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ.

Παράπονα, παρατηρήσεις και ενημέρωση για θέματα καθαριότητας στο τηλ. 2841023839»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ε.Δ.

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΔΑΣ  


Σχετικά άρθρα

Back to top button