ΚΡΗΤΗ

Λασίθι | Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στο Καστέλλι Φουρνής

Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή Καστέλλι στην Φουρνή Λασιθίου. Οι φλόγες έκαψαν χορτολιβαδική έκταση, ενώ δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cna.gr, στο σημείο μετέβη και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Νίκος Μητσογιάννης. Στην περιοχή έσπευσε η Πυροσβεστική με 5 οχήματα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αυτήν την ώρα υπάρχει διακοπή ρεύματος σε περιοχές στον Άγιο Νικόλαο. Δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα επανέλθει το ρεύμα.

Για ακόμη μια φορά οι πυροσβέστες έσπευσαν γρήγορα στο σημείο και δεν εξαπλώθηκε η φωτιά σε περισσότερες γεωργικές εκτάσεις.

swell adv 2021

Σε κατάσταση συναγερμού και η Κρήτη λόγω του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι φορείς σε ολόκληρη την Κρήτη καθώς για την Παρασκευή ελλοχεύει ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για τη Δυτική Κρήτη. Στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς Ρέθυμνο και Χανιά έχουν ενταχθεί στον δείκτη επικινδυνότητας 5, ενώ Λασίθι και Ηράκλειο στον δείκτη 4.

Η Περιφέρεια Κρήτης και οι δήμοι του νησιού λαμβάνουν προληπτικά μέτρα και βρίσκονται σε ύψιστο επίπεδο επιφυλακής προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα ενδεχόμενες πυρκαγιές.


Σχετικά άρθρα

Back to top button