ΚΡΗΤΗ

Λασίθι | Επίσκεψη Παπαδεράκη σε παραγωγικές επιχειρήσειςΠαραγωγικές επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας, εμπορίου, καινοτομίας και κοινωνικής οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης.

Ειδικότερα επισκέφθηκε, συνοδεία του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου πρωτογενούς τομέα Λασιθίου και προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας Γιώργου Τσιφετάκη, της περιφερειακού συμβούλου Μαρίας Χανιωτάκη και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου για τον τουρισμό στο Λασίθι Γιάννη Ανδρουλάκη, την εταιρεία εμπορίας, τυποποίησης ελαιολάδου  και μελιού Ελάσιον στην Καλαμαύκα του Δήμου Ιεράπετρας, η οποία επιδεικνύει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αφού έγινε εκτενής κουβέντα για τις εξαγωγικές προοπτικές του κρητικού ελαιολάδου και των λοιπών ιδιαίτερων αγροδιατροφικών προϊόντων του Λασιθίου, ο διευθυντής και ιδρυτής της εταιρείας Γιώργος Νικολαράκης ξενάγησε τους παρευρισκόμενους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Ο κ. Παπαδεράκης τόνισε ότι η έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία είναι σχεδόν μονόδρομος για την ανάπτυξη νέων και ισχυρά διαφοροποιημένων προϊόντων υψηλών προδιαγραφών και η οδός για την ισχυροποίηση της θέσης των κρητικών προϊόντων στη διεθνή και εγχώρια αγορά. Η αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων πόρων, που μόνο η κρητική γη διαθέτει (όπως τα βότανά της) δίδει εκ προοιμίου ένα φυσικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που πρέπει απαραιτήτως να αξιοποιήσουμε.

swell adv 2021

Για το δε ελαιόλαδο, η σωστή στρατηγική προσδιορίζεται από το τρίπτυχο: α) Ποιότητα, τυποποίηση και πιστοποίηση του προϊόντος, β) έρευνα και ανάπτυξη για βελτίωση και μείωση κόστους παραγωγής και για τη δημιουργία νέων προϊόντων βασισμένων στο ελαιόλαδο και γ) «χτίσιμο» διεθνώς αναγνωρίσιμης επωνυμίας (branding) με αξιοποίηση του νέου τίτλου διανοητικής ιδιοκτησίας: Ελαιόλαδο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) «Κρήτη».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button