ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο | Με κενά εκπαιδευτικών η νέα σχολική χρονιάΜε συνολικά 1.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικώνστην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καλούνται να λειτουργήσουν τα σχολεία του Ν. Ηρακλείου από τη νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”, Γιώργος Μακράκης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, παρά τους διορισμούς 503 εκπαιδευτικών σε όλες τις ειδικότητες της Α/βαθμιας, εξαιτίας της 12χρονης αδιοριστίας και της συνταξιοδότησης αρκετών εκπαιδευτικών, οι ανάγκες στελέχωσης των σχολείων της Α/βαθμιας παραμένουν εξαιρετικά αυξημένες.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι 1000 κενές θέσεις αφορούν σε 100 δασκάλους, 150 νηπιαγωγούς, 350 εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, 50 εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή και στα τμήματα ένταξης, ενώ πολλά κενά παρουσιάζονται και στις θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού.

Όπως τόνισε ο κος Μακράκης, “πέρυσι προσελήφθησαν 15000 αναπληρωτές, ενώ φέτος, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε αναμένονται τα αποτελέσματα της  α’ φάσης διορισμών αναπληρωτών.”

swell adv 2021

Ωστόσο, εξήγησε πως αυτό που προκαλέι μία επιπλέον αναστάτωση είναι το γεγονός πως υπάρχει προφορικη εντολή του Υπ. Παιδείας που ορίζει περικοπές στις θέσεις στην παράλληλη στήριξη,ενώ την ίδια στιγμή, με φόντο την κατάσταση που διαμορφώνεται στο σχολικό χάρτη -λόγω και των κενών θέσεων εκπαιδευτικών – οι συλλογοι εκπαιδευτικών Ηρακλείου “Δομήνικος Θετοκόπουλος” και “Φαιστός” καλούν την Πέμπτη στις 12.00 σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την  Διεύθυνση Α/βάθμιας Ηρακλειου.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Στο μεταξύ αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται και όσον αφορά την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Ηράκλειο, καθώς όπως δήλωσε ο προεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλειου, Ζαχαρίας Ρηγάκης στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr, οι  πρώτες εκτιμήσεις για κενές θέσεις εκπαιδευτικών στη Β/βάθμια Εκπαίδευση κάνουν λόγο για περιπου 500 θέσεις.

Ο κος Ρηγάκης μάλιστα επεσήμανε, πως ενώ πέρυσι πραγματοποιηθηκαν 700 διορισμοί στην Β/βαθμια Ηρακλείου, φέτος έγιναν μόνο 220-230, καταγγέλοντας αναλγησία του Υπ. Παιδείας και σημειώνοντας πως δεν υπάρχει επαρκές νομοθετικό πλαίσιο στήριξης της εκπαίδευσης.


Σχετικά άρθρα

Back to top button