ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα | Μεγάλη φωτιά στην Επισκοπή – Κοντά σε οικισμό

Tην κινητοποίηση μεγάλων δυνάμεων της ΠΥ Ιεράπετρας και εθελοντών έχει προκαλέσει μια πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγο δίπλα ακριβώς στον οικισμό της Επισκοπής στην κοινότητα Κάτω Χωριού.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη 6 οχήματα από την Ιεράπετρα ενώ έχουν κληθεί επιπλέον πυροσβεστικά οχήματα από τον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNA.gr, η φωτιά αυτήν την ώρα βρίσκεται εντός του ενιαίου Αρχαιολογικού χώρου Ισθμού Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του radiolasithi.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε σε σημείο κοντά στη δεύτερη διασταύρωση της κοινότητας στο δρόμο προς Παχειά Άμμο για άγνωστο λόγο.

swell adv 2021

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν τη φωτιά ιδιαίτερα επικίνδυνη και όλες οι Πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο πριν λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, και απειλήσει είτε την κοινότητα είτε μεγάλες αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται τριγύρω.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Στο σημείο λίγο πριν τις 5 το απόγευμα σπεύδει ελικόπτερο για να ξεκινήσει εναέριες ρίψεις νερού.

O περιφερειακός δρόμος γύρω από την Επισκοπή όπου και έχει ξεκινήσει η πυρκαγιά είναι κλειστός και οι οδηγοί που μετακινούνται από και προς Ιεράπετρα κινούνται μέσα από την κοινότητα της Επισκοπής, ενώ μέχρι και λίγο πριν τις 6 το απόγευμα το ελικόπτερο συνέχιζε τις ρίψεις με το μέτωπο να φαίνεται πως σε πρώτη φάση έχει αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, η εικόνα είναι καλή τα τελευταία λεπτά, το μέτωπο περιορίζεται και για τον σκοπό αυτό δεν έχει σταλεί κάποια ειδοποίηση στους κατοίκους του οικισμού. 


Πηγή
radiolasithi.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button