ΚΡΗΤΗ

Υπο έλεγχο η φωτιά στις Γούρνες Τεμένους | Ενισχύσεις από Κύπρο και Καλαμάτα

Υπο έλεγχο η φωτιά στις Γούρνες Τεμένους – Ζητήθηκε εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους – Τέσσερα ελικόπτερα και περισσότερα από 10 οχήματα και μεγάλος αριθμός πυροσβεστών στην επιχείρηση κατάσβεσης – Ηρθαν ενισχύσεις από Καλαμάτα και Κύπρο

Νέο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε το απόγευμα, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου-Μοιρών. Οι φλόγες έκαψαν αγροτικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, ωστόσο βρισκόταν κοντά σε κατοικίες, στον οικισμό Γουρνών Τεμένους.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του e-kriti.gr, στο μέτωπο της φωτιάς επιχείρησαν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα (ένα από το Ηράκλειο και το δεύτερο από την Καλαμάτα) ενώ ρίψεις πραγματοποιήθηκαν από τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που έχουμε μετασταθμεύσει από την Κύπρο (το Ορφέας 1 και Ορφέας 2).

Άμεσα σήμανε συναγερμός, και περισσότερα από 10 οχήματα με πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο.

swell adv 2021

Παράλληλα, κλήθηκε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο να πραγματοποιήσει ρίψεις από αέρος, ενώ στη περιοχή επιχειρούν και τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κύπρο (Ορφέας 1 και Ορφέας 2) τα οποία έχουν μετασταθμεύσει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ζητήθηκε η εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους.

Επίσης, μετέβη στο σημείο ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης και ο αντίστοιχος του Ηρακλείου, συντονίζοντας το έργο της κατάσβεσης, το οποίο δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να μην πλησιάσουν οι φλόγες αποθήκη, στην οποία υπάρχουν φυάλες υγραερίου.

Επίσης, κλήθηκαν να επιχειρήσει και δύο ομάδες πεζοπόρου, και ο ΔΕΔΔΗΕ, ενώ στο σημείο βρισκόταν και η αστυνομία.

229945302 1142173262947540 744896003397227324 n


Πηγή
ekriti.gr
Back to top button