Εκκλησία Online

Εορτή Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Πέτρου Βραχασίου, καθολικό ιστορικής γυναικείας Ιεράς Μονής του 17ου αιώνος.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους ευσεβείς χριστιανούς περί της Εορτής των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, την μοναδική Εορτή Αγίων για την οποία η Εκκλησία έχει θεσπίσει νηστεία. «Η Εορτή αυτή έχει κυρίαρχη θέση μέσα στην Εκκλησία, διότι οι Πρωτόθρονοι Απόστολοι και διδάσκαλοι της Οικουμένης Πέτρος και Παύλος έγιναν οι αυτόπτες κήρυκες του Ευαγγελίου. Είναι δηλαδή οι πρώτοι άνθρωποι που επέλεξε ο ίδιος ο Χριστός και τους κάλεσε κοντά Του για να ακούσουν τη Διδασκαλία Του. Είναι οι πρώτοι άνθρωποι που ηξιώθησαν από τα χείλη του ίδιου του Χριστού να γνωρίσουν, να εξηγήσουν και να κατανοήσουν τα Μυστήρια του Θεού, να ζήσουν το Πάθος και την Ανάστασή Του και να συνεχίσουν το έργο του Διδασκάλου τους. Έτσι έγιναν οι θεμέλιοι λίθοι της Εκκλησίας μετά τον πρώτο θεμέλιο, τον Ιησού Χριστό», τόνισε ο σεβαστός Ποιμενάρχης.

caffeine adv2020b

moni agiou petrou6

«Από αρνητές και διώκτες του Χριστιανισμού, από αμαθείς ψαράδες και φοβισμένοι Μαθητές του Χριστού που Τον εγκαταλείπουν μπροστά στο Σταυρό, μεταμορφώνονται με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος σε διαπρύσιους κήρυκες του Λόγου του Θεού. Γίνονται εκείνοι οι οποίοι μεταβάλλουν την πρώτη μικρή κοινότητα των χριστιανών σε πολυπληθή και δυνατή εκκλησιαστική κοινότητα που την υπολογίζει ως πνευματική δύναμη ακόμη και η πανίσχυρη ρωμαϊκή αυτοκρατορία που είχε ως επίσημη θρησκεία την ειδωλολατρία», συμπλήρωσε και ανέπτυξε τις αρετές και τα χαρίσματα των δύο κορυφαίων προσωπικοτήτων της Εκκλησίας, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του Ίδιου του Χριστού. Ανεφέρθη δε στις πολλές θλίψεις, τους διωγμούς, τις κακουχίες, τα φρικτά βασανιστήρια και μαρτύρια που υπέμειναν καθ’ όλα τα χρόνια που περιδιάβηκαν την Οικουμένη για να κηρύξουν την αληθινή Πίστη και να διδάξουν το Ευαγγέλιό Του.

neratzoulis neo

Κατακλείοντας ο Σεβασμιώτατος υπεγράμμισε το μήνυμα της Εορτής: «Παρότι και οι δύο αρνητές και διώκτες του Χριστιανισμού, οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος αξιώθηκαν από τον Ίδιο το Χριστό να γίνουν κήρυκες του Ευαγγελίου Του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, διότι μετανόησαν. Η διαδικασία της μετανοίας ήταν μόνιμη μέσα στην καρδιά τους και γι’ αυτό σαγήνευσαν τον κόσμο. Κατενόησαν τα λάθη, τις αστοχίες και τα πάθη τους, ταπεινώθησαν και προσέπεσαν μετανοώντας ειλικρινώς μπροστά στο Χριστό, γι’ αυτό και ήρθε η χάρις του Θεού εντός τους· διότι η ταπείνωση είναι εκείνη που προκαλεί το έλεος και την χάρη του Θεού».

Μιχάλης Καμπανός

Ονομάζομαι Καμπανός Μιχάλης. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1998 και είμαι ο τρίτος σε σειρά γέννησης από τετράδυμα. Εγκύκλιες σπουδές ολοκλήρωσα στον Άγιο Νικόλαο και από το 2016 εως σήμερα είμαι φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολογίας στο Ηράκλειο. Ερασιτεχνικά μεγάλο πάθος η απαθανάτιση γεγονότων, προσώπων και από τώρα και έπειτα και η δημοσίευση.
Back to top button