Τρίτη, 20 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΣΤΗΛΕΣEditorialΤο CNA News με δυνατότητα πρόσβασης και ανάγνωσης από ΑμΕΑ σύμφωνα με...

Το CNA News με δυνατότητα πρόσβασης και ανάγνωσης από ΑμΕΑ σύμφωνα με το πρότυπο WCAG

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Ολοι εμείς στο CNA News, προσαρμόσαμε την ιστοσελίδα μας με το πρότυπο WCAG. Αυξάνουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε ΑμΕΑ να έχουν πρόσβαση. Η μελέτη συμμόρφωσης για το πρότυπο WCAG είναι μία απαραίτητη και επιλέξιμη δράση δαπάνης για πολλά προγράμματα ΕΣΠΑ αλλά και Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Προσβασιμότητα στο διαδίκτυο (Web Accessibility) σημαίνει ότι τα ΑμεΑ μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο. Πιο συγκεκριμένα, σημαίνει ότι μπορούν να αντιληφθούν, να καταλάβουν, να πλοηγηθούν, και να αλληλεπιδράσουν στο διαδίκτυο.

mechanical adv 2021

Η δυνατότητα αξιοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και της ηλεκτρονικής πληροφορίας από οποιονδήποτε κατοχυρώνεται τεχνικά και νομικά σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.

apostolakis adv 2

Η δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο όμως, ωφελεί επίσης και τους ανθρώπους χωρίς ανικανότητες (άτομα τρίτης ηλικίας, τραυματισμένα, κλπ). Βασική αρχή της προσβασιμότητας είναι να σχεδιάζονται ευέλικτα λογισμικά, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις διαφορετικές ανάγκες, προτιμήσεις και καταστάσεις των χρηστών (Σχεδιασμός για όλους).

wcag cna

Είναι σημαντικό να καλύπτονται όλες οι ανικανότητες που επηρεάζουν την πλοήγηση:

  • Οπτικές: Προσαρμογή μεγέθους & χρωματικών συνδυασμών, εναλλακτικό κείμενο στη θέση των εικόνων, μετατροπή κειμένου σε ομιλία.
  • Ακουστικές: Εναλλακτικό κείμενο στη θέση των ηχητικών αρχείων και βίντεο.
  • Σωματικές: Πλοήγηση μόνον από το πληκτρολόγιο ή μόνον από το ποντίκι.
  • Γνωστικές – νοητικές: Σαφής & απλοποιημένη διάταξη του περιεχομένου.

Αισθητικά δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην ιστοσελίδα μας. Τοποθετήσαμε ένα διακριτικό μπλε εικονίδιο στα αριστερά της ιστοσελίδας μας και στη συνέχεια πραγματοποιούμε αλλαγές στο κώδικα της σελίδας (πράγμα το οποίο δεν είναι ορατό στον απλό χρήστη). Με το τρόπο αυτό διασφαλίζουμε πως οι εφαρμογές που υποστηρίζουν άτομα με αναπηρίες θα μπορέσουν με επιτυχία να σαρώσουν την ιστοσελίδα μας και να τη φέρουν στη μορφή που επιθυμούν ώστε να τη σερβίρουν στο χρήστη, με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η ιστοσελίδα μας:

  • είναι text-oriented,
  • έχει δομή ιεραρχημένη,
  • έχει απλουστευμένη διάταξη,
  • παρέχει μηχανισμούς που βοηθούν τους χρήστες να εντοπίζουν περιεχόμενο, να προσανατολίζονται και να περιηγούνται σε αυτό,
  • έχει ευανάγνωστο περιεχόμενο
  • έχει περιεχόμενο προβλέψιμο όσον αφορά στις θέσεις εμφάνισης.
zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble